Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održan protest dela opozicije „Čačak protiv nasilja”

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - U Čačku je večeras održan protest dela opozicije „Čačak protiv nasilja – Udružena opozicija protiv nasilja nad Kablarom”.

Skup je počeo u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi na Graskom šetalištu, a prisustvovali su predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović, narodni poslanik Srđan Milivojević, Slavica Radovanović, Narodni pokret Srbije i Bogdan Radovanović ispred Zeleno-levog fronta.

Slavica Radovanović je rekla da je Čačak grad iz koga promene treba da krenu i ovoga puta kao što je to bio slučaj i 5. oktobra 2000. godine.

Milivojević je istakao da vlast hoće da napravi Vidikovac tamo „gde su najlepši izlasci Sunca u Srbiji” i da su Srbi „jedini narod kome su ukrali državu” i pozvao prisutne da se svi skupe „pod jednu zastavu”.

 „Ako hoćemo da ga savladamo moramo svi na jednu listu”, rekao je Nebojša Zelenović. On je dodao da je 2.800.000 ljudi u Srbiji podržava proteste „Srbija protiv nasilja”.

Protestu u Čačku prisustvovao i Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju; Foto: GZS

On je rekao da je pobedu potreban plan koji će se graditi oko tri zakona, a to su zakon o tužilaštvu, zakon o poreklu imovine i zakon o lustraciji. 

Sa protesta je još jednom pozvana vlast da odustane od projekta izgradnje vidikovca na vrhu planine Kablar.

 Oko 19 i 30 protest je završen, a okupljeni gradjani su se razišli.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar