Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak - prestonica kulture Srbije: Više od 200.000 posetilaca do sada na svim programima

post-title
Foto: Mediaportal


Više od 200. 000 posetilaca do sada je bilo prisutno  na programima u okviru projekta,, Čačak –prestonica kulture Srbije”.  Pripremljen je sadržajan koncept do kraja godine, a zahvaljujući podršci Ministarstva  kulture projekat će se realizovati do 21.marta naredne godine  kada će Užice poneti ovu  laskavu  titulu.

Čačak je prva prestonica kulture Srbije . Pod sloganom,, Čačanska rodna”  realizuje se umetnički program kroz koji se predstavlja istorija, znamenite ličnosti, nematerijalno I materijalno kulturno nasleđe I sve ono što krasi grad na Moravi. Prestonica kulture Srbije je strateški projekat Ministarstva kulture usmeren ka decentralizaciji kulturnog života  I jednakoj dostupnosti kulturnih sadržaja. 

Program je koncipiran kroz četri teme  – programske celine ,, Na slobodi”, ,,  Na raskršću “, ,, Na Moravi”, ,, Na kaldrmi”.

Čačak je laskovo titulu simbolično poneo u godini I kada se obeležava 150 godina od rođenja slikarke Nadežde Petrović I šest decenija od postojanja manifestacije Disovo proleće što dodatno ukazuje da grad na Moravi zavređuje priznanje prva prestonica kulture Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar