Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kraj radova na izgradnji kružnog toka u Gornjem Milanovcu znatno pre roka

post-title
Foto: Press služba


Radovi na završetku kružnog toka kod kompanije „Metalac“ u Gornjem Milanovcu, iako najavljeni za 6.januar, ušli su u završnu fazu znatno pre roka. Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, danas je obišao radove, razgovarao sa izvođačima radova kao i sa meštanima čija su dvorišta uz samu saobraćajnicu.

-Prvo želim da se zahvalim izvođačima radova „Mostogradnji ING”, „DIS Niskogradnji” kao i nadzorima iz „Koridora Srbije” koji su gledali da na najbolji i na najbrži način završimo ovaj priključni deo na novu pristupnu saobraćajnicu auto-puta „Miloš Veliki”. Danas je počela prva faza asfaltiranja, nastavićemo sa asfaltiranjem i naredna dva dana, tako da se nadam da ćemo u četvrtak ili petak uspeti da pustimo u saobraćaj ovaj kružni tok i prilazne puteve. Ovo je deonica od velikog značaja kako za saobraćaj prema gradu tako i za privredu koja se nalazi u ovom delu i koja je otežano funkcionisala proteklih mesec dana. Posebno kompanija „Metalac” čiji su kamioni i šleperi morali da koriste alternativne pravce koji nisu predviđeni za tu vrstu vozila. Zahvalan sam i meštanima koji se nalaze uz samu saobraćajnicu i koji ni jednog trenutka nisu pravili problem da li će kroz njihovo dvorište da prođe optički kabl, nova linija vodovoda ili kanalizacija. Ustupili su svoj posed bez naknade i hvala im na tome. Izvođači su obećali da će svima urediti prilaze u dvorišta. Radujem se što Milanovac postaje moderniji grad koji ima šta da ponudi i u kome je lepo živeti. U narednih sedam dana asfaltiraćemo deo pristupne saobraćajnice u dužini od 500 do 600 metara kružnog toka prema Takovu kako bi sve kuće koje se nalaze uz samu pristupnu saobraćajnicu imale adekvatan prilaz ove zime. Veliki posao je već završen, iako su rokovi za završetak pristupne saobraćajnice vezani za oktobar naredne godine, ja očekujem da mi to već možemo završiti u junu. Milanovčani će videti koliko će značiti pristupna saobraćajnica i kako će se Milanovac dalje razvijati – rekao je Kovačević.

Takođe se privodi kraju i kompletna procedura oko eksproprijacije i sve protiče bez problema, naveo je predsednik opštine. O samom toku radova na izgradnji kružnog toka kao i o uslovima rada detaljnije nam je rekao Nenad Gligorijević, direktor projekta ispred “Mostogradnje ING”.

-Tokom izvođenja radova susreli smo se sa kako vremenskim, tako i tehničkim izazovima. Jedan od najvećih izazova ovde bilo je izmeštanje svih instalacija počevši od elektro, telekomovih ali i gasnih instalacija, vodovoda i kanalizacije. U isto vreme smo radili na tome, ali i vodili računa, da potrošači imaju normalne uslove i veoma brzo ih ponovo priključivali. Najsloženiji posao je bio izmeštanje optičkog kabla gde ni jednog trenutka nismo smeli da napravimo prekid. Rađeno u noćnim uslovima, od ponoći do jutra. Veliko je zalaganje svih radnika, šefova, inženjera i zahvaljujući marljivosti, posao smo uspeli da privedemo kraju. Nakon postavljanja asfalta očekuju nas radovi na postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije i puštanje kružnog toka u saobraćaj – istakao je Gligorijević.

U projekat izgradnje pristupne saobraćajnice, deonice duge 9,5 kilometara uključeno je oko 200 radnika i tehničkog osoblja koji su svakog dana angažovani, kao i oko 50 jedinica mehanizacije, dodao je Gligorijević, izuzetno zadovoljan svojim timom.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar