Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počela izgradnja puta od Prijevora do Trbušana koja je oštećena prilikom izgradnje auto-puta

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je sa saradnicima posetio Mesnu zajednicu Prijevor, gde je započeta izgradnja nove saobraćajnice, koja je stradala prilikom izgradnje deonice auto-puta Miloš Veliki. Ova saobraćajnica je dužine četiri i po kilometra i širine pet metara, a spaja Prijevor i Trbušane. Investicija je vredna 81 milion dinara.

Kako je objasnio gradonačelnik Čačka, do sada je urađeno 5.000 metara oštećenog puta u Rakovi i oko 1,5 kilometar u Vranićima, trenutno je u toku izgradnja puta Prijevor – Trbušani, a u ostalim mesnim zajednicima, u kojima su oštećeni lokalni putevi, kao što su Gornja Gorevnica, Milićevci, Trbušani, LJubić, Sokolići i najveća deonica u Pakovraću, izgradnja ili rekonstrukcija, zavisno od potrebe, počeće na proleće sledeće godine.

-Ono što smo obećali mi iz lokalne vlasti, predstavnici Vlade RS, kao i ministar Goran Vesić, počinje da se ispunjava. Naime, 32 kilometra saobraćajnica koje su uništene u 11 mesnih zajednica, biće ili rekonstruisane ili, uglavnom, izgrađene nove. Pre svega, veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su tri godine zaista trpeli loše uslove, ali su bili svesni da je u pitanju kapitalna investicija i hvala im neizmerno na strpljenju. Imali su probleme sa prašinom i blatom, ali smo napokon u situaciji da realizujemo ono što smo obećali, a to je da sve uništene saobraćajnice budi popravljene i budu i bolje nego što su bile pre početka izgradnje auto-puta – rekao je Todorović.

Do sada je urađeno 12 kilometara saobraćajnica, a još 20 kilometara, u pomenutim mesnim zajednicama, biće rekonstruisano ili građeno na proleće sledeće godine.

Gradonačelnik Todorović danas je posetio i Mesnu zajednicu LJubić, gde je u toku izgradnja tri saobraćajnice, odnosno tri kraka Ulice Gvozdena Paunovića, za šta je iz gradske kase izdvojeno devet miliona dinara. Kakao je rekao Todorović i ova investicija je veoma značajna, jer se ovi putevi nalaze u naseljenim mestima i na njih su građani ovog dela grada dugo čekali.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar