Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na području Policijske uprave u Čačku raspisan je konkurs za 19 policijskih službenika

post-title
Foto: Mediaportal


Na području Policijske uprave u Čačku raspisan je  konkurs za osam polaznika za radno mesto policajca i 11 polaznika za saobraćajnog policajca. Kandidati  imaju mogućnost da se prilkom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Izbor kandidata za polaznike stručnog osposobljavanja sprovodi komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.  Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuka zasniva radni odnos na određeno vreme u svojstvu pripravnika za policijskog službenika. Pripravnik po završenom pripravničkom stažu koji traje šest meseci polaže stručni ispit,  a nakon položenog stručnog ispita nastavlja da radi na neodređeno vreme , uz dužnost da najmanje pet godina radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

,, Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda. Potpuna ravnopravnot kandidata u procesu selekcije obezbeđuje se na taj  način što se kandidati vode pod šifrom prilikom provere”, rekao je oficir za obuku u PU u Čačku, Aleksandar Antonijević.  

Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Detaljnije informacije dostupne su  sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je 14.decembra tekuće godine konkurs za prijem 1 100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za stručno osposobvljavanje za obavljanje poslova I zadataka uniformisanog  policijskog službenika za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar