Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na tender za gradnju 16 zelenih stanica na autoputevima širom Srbije javile se četiri kompanije

post-title
Foto: Mediaportal


Na tender za gradnju 16 zelenih stanica na autoputevima u našoj zemlji javile su se četiri kompanije, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je za TV Prva rekao da će kompanija koja bude izabrana na konkursu sklopiti ugovor sa Javnim preduzećem Putevi Srbije da na 16 lokacija postavi najmanje 80, a najviše 320 punjača za električne automobile.
Predmet javnog poziva, koji su Putevi raspisali u oktobru je izbor finansijera u cilju realizacije projekta "zelene stanice", koji podrazumeva finansiranje izrade idejnog projekta i finansiranje izgradnje pratećih sadržaja puta na postojećim odmorištima i parkiralištima za potrebe korisnika, najmanje pet elektro-punjača sa minimalnom snagom 150kW po punjaču, sa minimalno dva priključka za istovremeno punjenje, restorana, servisa, prodavnica i drugih objekata za pružanje usluga, bruto razvijene građevinske površine objekta do 100 m², na državnim putevima IA reda u Srbiji.

Kako je ranije najavio ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić biće moguće da se postavi najmanje 80, a najviše do 320 punjača za električne automobile, sa najmanje dva prikljčka za punjenje na svakom punjaču i sa minimalnom snagom 150kW.

Procenjena vrednost investicije kompanije koja pobedi na tenderu oko 768 miliona dinara, a nakon izgradnje svih sadržaja stručna komisija koju će formirati JP Putevi Srbije će na osnovu izvedenih radova utvrditi stvarnu vrednost projekta.

Investitor, odnosno država, obavezala se da će omogućiti finansijeru korišćenje i eksploataciju izgrađenih sadržaja na period od 15 godina sa mogućnošću produžetka roka, uz naknadu koju će finansijer plaćati.

GZS /E kapija



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar