Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kulturni centar Čačak uskoro u novom ruhu (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U narednom periodu planirana je sanacija krova na zgradi Kulturnog centra u Čačku. Ova investicija realizovaće se uz podršku lokalne samouprave.

,, Vrednost investicije za  sanaciju  krova procenjena je na 14 miliona dinara. Biće urađena kompletna pokrivka na  oko  3. 000 kvadratnih metara. Na sajtu Kulturnog centra Čačak postavali smo budući izgled  donjeg, srednjeg i gornjeg hola i sa zavšetkom tih radova unutrašnji deo Kulturnog centra ,, dobiće” jedno sasvim  novo lice “,  rekao je direktor Kulturng centra Čačak, Radisav Luković.  

U cilju unapređenja i osavremenjivanja rada  ustanova kulture nabavljena je i nova oprema. Omogućeno je  elektronsko očitavanje karata.   Pojačano je i ozvučenje u Velikoj sali. Uređen je prostor za glumačku radionicu, a omogućen je prilaz licima sa invaliditetom.

,, Imali smo lift koji je dolazio od donjeg do srednjeg hola i invalidna lica su imala problem da prate program u gornjem holu.  Kapacitet Velike sale je  677 mesta, ranije je bilo 720, ali smo morali po nalogu inspekcije da pojedine prolaze oslobodimo u cilju lakše evakuaciju u slučaju nezgoda”, napominje Luković.

 Kulturni centar Čačak  osnovan kao Dom kulture je jedna od ustanova kulture čiji je osnivač lokalna samouprava. Ideja o izgradnji i osnivanju javila se krajem 50-ih godina 20.veka nakon prestanka rada Gradskog narodnog pozorišta. Od tada do danas Kulturni centar je centar svih kulturnih zbivanja koji se ralizuju kroz:  pozorišni, likovni, književni, kulturno-obrazovni, muzičko scenski, filmski i video, amaterski i program za decu i mlade. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar