Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Unipromet aplicirao za šest obrazovnih profila u okviru dualnog obrazovanja

post-title
Foto: Infopress


Kompanija Unipromet je prvi put podnela zahtev za učešće u programu dualnog obrazovanja za 6 obrazovnih profila  u saradnji sa Tehničkom I Mašinsko saobraćajnom školom u Čačku I Mašinskom školom u Krajevu budući da firma ima proizvodnju na dve lokacije u Konjevićima I u Konarevu.

“Radi se o sledećim  profilima: bravar zavarivač, tehničar za kompjutersko konstrisanje  na CNC mašinama, operater mašinske obrade rezanjem, mehaničar motornih vozila, industrijski mehanišar I elektrotehnišar energetike.Unipromet je obezbedio devet licenciranih instruktora koji će da brinu o učenicima koji će da borave kod nas I nadam se da će na kraju školovanja ostati da rade pošto su u pitanju deficitarna zanimanja. Cilj Uniprometa je da ti mladi ljudi ostanu kod nas da rade kao već obučen kadar I da će iskazati interesovanje, motivaciju I želju da samostalno preuzmu poslove. Očekujemo više od 20 učenika na svim profilima I nadam se da će odziv biti veliki. U pregovorima sa PK Srbije I srednjim školama treba da dogovorimo koliko ćemo učenika na svakom obrazovnom  profilu da angažujemo”,  ističe Danijela Živković HR specijalista u kompaniji  Unipromet.

Više od 500 poslodavaca podnelo je Privrednoj komori Srbije  prijave za dualno  obrazovanje, a među prijavljenim kompanijama čak 35 odsto je novih. Kako navode u PKS-u, među podnetim prijavama je kao i ranijih godina primetna najveća potreba za kadrovima iz oblasti mašinstva, trgovine, turizma i ugostiteljstva i elektrotehnike.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar