Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svetski projekat čačanskog Elsata: Expo 2027 je prilika da svetu pokažemo koliko je srpska privreda jaka

post-title


Čačak - Srbija će imati priliku da se predstavi kao zemlja inovacija I modernih tehnologija na međunarodnoj izložbi Expo 2027, a ko će je bolje predstaviti nego domaća privreda. Svakako među reprezentima jesu čačanske kompanije koje itekako imaju šta da pokažu i ponude .
Jedina kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom I sklapanjem led reklamnih displeja, Elsat već je započela ozbiljne pripreme za ovu svetsku izložbu koja je velika šansa za sve domaće privrednike.


Aleksandar Stefanović ,izvršni direktor Elsata, Foto: GZS

Srbija jeste mala zemlja i ekonomska kriza se preslikava u svim sferama, a veliki infrastrukturni projekti koje pokreće država prilika su da se ona i  prebrodi. Prva smo domaća kompanija koja se nakon tri decenije poslovanja u oblasti projektovanja i instalacije sistema slabe struje sa usko specijalizovanim sistemima tehničke zaštite i zaštite od požara, pre četiri godine opredelila da pokrene prvu srpsku fabriku za proizvodnju led ekrana. Od samog osnivanja zajedno sa kineskim partnerima radimo na inovacijama kako bi ispratili svetske trendove i išli u korak sa savremenim svetskim dostugnućima “, kaže Aleksandar Stefanović, izvršni direktor čačanske kompanije Elsat i dodaje da se očekivanja ove kompanije baziraju na pripremi i organizaciji svetske izložbe Expo 2027. koja se ocenjuje kao jedan od najvažnijih događaja koji će biti održan u Srbiji.

Spremni da svetu predstave projekte u oblasti inovacija u proizvodnji led ekrana, Foto: GZS

“Naša namera je da pokušamo da ukažemo Vladi Srbije da tokom radova na izgradnji i na pripremi izložbe ,oprema i izvodjenje radova treba da budu povereni domaćoj privredi i domaćim preduzećima. Nadam se da će tako i biti. Mi imamo proizvode i kapacitete koji mogu to da iznesu.Naša država pokreće velike infrastrukturne projekte, a prilikom izgradnje naselja biće pokrenuta kompletna srpska privreda. U Srbiji se očekuju inostrani privrednici i to će biti prilika da se uspostavi poslovna saradnja sa kompanijama iz čitavog sveta, ”, ističe Aleksandar Stefanović ,izvršni direktor Elsata.

Srpska privreda je jaka i imamo šta da pokažemo svetu poručuje Aleksandar Stefanović,  Foto: GZS

Kineski partneri su veoma često u čačanskoj kompaniji koja Srbiju u inovacijama predstavlja u najlepšem svetlu, jer zajednički rade na projektima  u proizvodnji led ekrana. Moraju se pratiti svetski trendovi , pre svega u oblasti kvaliteta i softvera. Radimo na projektu svetskog ranga i nadam se da će biti predstavljen na Expu 2027, dodaje Stefanović.

Spremni za EXPO 2027, Foto: GZS

“Elsat je prva domaća firma koja je u saradnji sa kinskim partnerima započela proizvodnju led ekrana. Deo proizvodnje elektronskih komponenata i dalje se realizuje u Kini, a dorada i finalizacija, sklapanje, projektovanje novih rešenja I kompletan servis proizvoda vrši se u pogonu u Prislonici, kaže Lingbo Wang , ispred kineske kompanije koji ovih dana boravi u gradu na Moravi kako bi inovacije u oblasti modernizacije led ekrana uskori bile privedene kraju .


Lingbo  Wang, predstavnik kineske kompanije u Elsatu, Foto: GZS

“ Tu smo da svetu pokažemo da jedna srpska kompanija poput ove zajedno sa partnerima iz Kine može da isprati sve svetske trendove i sa tehnološkim inovacijama ide korak unapred ispred ostalih, u oblasti proizvodnje led ekrana I podržavajućih softvera. Zaista sam siguran da ćemo imati priliku da dostignuća iz ovih oblasti moći da predstavimo na Expu i da na taj način ih učinimo vidljivijim, da jednostavno svetu dokažemo da udruženi u znanju i inovacijama možemo pomeriti granice.

 Foto: GZS

Ovo je još jedan dokaz da saradnja dva naroda , kada se razmenjuje znanje i iskustvo , kao što je to slučaj sa našim zemljama više nego plodonosna i da ćemo u budućnosti imati priliku da je predstavimo čitavom svetu, a Expo je savršeno mesto za to, kaže Lingbo Wang .

Neće izostati podrška PKS,kreće promocija srpske privrede, poručuje Čadež

Nema sumnje da ni podrška PKS neće izostati, kada je u pitanju promocija srpske privrede . Naime, Privredna komora Srbije i Međunarodna asocijacija za odnose sa javnošću - IPRA, organizovaće u narednom periodu niz zajedničkih aktivnosti s ciljem promocije srpske privrede i privreda Zapadnog Balkana na međunarodnom nivou, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Čadež je  ukazao na značaj ove organizacije i istakao da su u planu  zajedničke aktivnosti u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana kroz našu organizaciju zajedničkih komora Zapadnog Balkana, a naravno, i na međunarodnom planu.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar