Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kako do subvencije za kupovinu električnog vozila? - Objavljen vodič u 6 koraka

post-title
Foto: Mediaportal


Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je Vodič za podnošenje zahteva za subvenciju za kupovinu novog električnog vozila.

Kako se u dokumentu navodi, zahtev se podnosi lično na pisarnici ili poštom na adresu: Ministarstvo zaštite životne sredine, Omladinskih brigada 1, 11000 Beograd, sa naznakom "Zahtev za subvencionisanje kupovine električnih vozila".

Kada predate dokumentaciju službe ministarstva će formirati predmet koji će pregledati članovi komisije za provođenje postupka subvencionisanja.

Ukoliko je dokumencacija kompletna pristupa se izradi rešenja o dodeli subvencije, a podnosilac zahteva će biti lično pozvan da preuzme rešenje.

Rešenje se predaje prodavcu vozila ili lizing kući, koji pripremaju finansijsku dokumentaciju koju je potrebno dostaviti ministastvu lično, ilil na adresu.

Za kupovinu vozila preko lizing kuće potrebno je dostaviti ugovor o finansijskom lizingu (original), dokaz o prenosu sredstava (izvod iz banke sa pečatom i potpisom) i potvrdu da plaćena suma čini više od 15% vrednosti vozila.

Za kupovinu vozila direktno od auto kuće potrebno je dostaviti predračun i avansni račun, dokaz o prenosu sredstava (izvod iz banke sa pečatom i potpisom) i ugovor o kupoprodaji vozila.

Podsetimo Vlada Srbije usvojila Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni pogon, za koju je opredeljeno 170 miliona dinara.

Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose Ministarstvu zaštite životne sredine zaključno sa 31. oktobrom.

Uredbom koja je usvojena predviđena je podrška za kupovinu više vrsta električnih vozila.

Građani i pravna lica koji žele da ostvare pravo na subvencionisanu kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla, mogu da računaju na podršku od 250 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Za kupovinu električnih motocikala, motocikala sa bočnim sedištem, teških tricikala, lakih i teških četvorocikala, predviđena je podrška u iznosu od 500 EUR.

Najveći iznos subvencije dostupan je za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje i električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone, i kreće se od 2.500 do 5.000 EUR.

Zahtev za subvencionisanu kupovinu novog vozila u skladu sa ovom uredbom možete pogledati i preuzeti sa ovog LINKA.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar