Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



POKS,  Dosta  je  bilo,  Nova Srbija i Narodna  stranka  u  Čačku  zajedno  na lokalnim  izborima 

post-title
Foto: Infopress


U Gradskom odboru Narodne stranke u Čačku predstavljene su stranake koje će sa Narodnom strankom zajedno nastupati u kampanji na predstojećim lokalnim izborima. U koaliciji će biti osim narodne stranke i Pokret obnove kraljevine Srbije , Dosta je bilo i Nova Srbija. Očekuju da im se pridruže i druge stranke , organizacije i pokreti. Kažu mesta za razgovor i dogovor još uvek ima. U ovom trenutku je najvažnije da pokrenemo da se ovaj režim koji je doveo grad do kolapsa smeni, rečeno je između ostalog na KZN u Gradskom odboru Narodne stranke u Čačku. 

,,Okupili smo se da se učini što se može učiniti” , rekao je lider Nove Srbije Velimir Ilić . ,,Postoji više pokreta koji su uz ovu koaliciju , a očekuje da se pridruže i mnogi ugledni pojedinci”, kazao je Ilić .

Danijela Dragić iz povereništva Dosta je bilo se nada da još nije kasno i da svi zajednički možemo da doprinesemo da Čačak ponovo bude na pravom putu. ,,Čačak je grad koji ima kapacitet za reforme” , kazala je Dragić podsećajući da je dosta toga krenulo iz Čačka jer to , kako je istakla , istorija potvrđuje .  

Nakon koalicije Nada Pokret obnove kraljevine Srbije je u susret lokalnim izborima u koaliciji sa Narodnom strankom . Prema njihovom mišljenju ova koalicija okuplja stranke čiji su programi i ideologija slični POKS-u. O raspodeli mandata nije još razgovarano i o tome će javnost biti blagovremeno obaveštena, rečeno je na konferenciji za novinare. Programi stranaka koje će nastupati zajedno , a koje su danas predstavljene su slični , rekao je domaćin konferencije i predsednik GrO Narodne stranke u Čačku dr Aleksandar Radojević . Otvoreni su i dalje za razgovore sa drugim opozicionim strankama , za dogovore , rečeno je u GrO Narodne stranke .  

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenom štrajku vozača u Hitnoj pomoći , dokror Radojević je kazao da je primarna zdravstvena zaštita u Čačku pred kolapsom. Dodaje da grad ima direktnu odgovornost za Dom zdravlja , a da se direktori zdravstvenih ustanova u gradu ništa ne pitaju za svoj posao.  

Na konferenciji je rečeno da će koalicija doneti zajednički program, bez obzira na izvesne ideološke razlike, koji će sadržati šta bi trebalo uraditi, šta će biti prioriteti , jer problema je mnogo, istaknuto je. ,,Deset sela još uvek nema vodu za piće , ne smemo dozvoliti da u gradu ima gladnih, moramo dovesti lekare specijaliste”, rekao je lider Nove Srbije navodeći brojne druge nerešene probleme . 

Infopress       



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar