Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kablar je naš svetionik - meštani složni u akciji čišćenja: Gradnja jedinog skywalk vidikovca u Srbiji ulazi u završnu fazu

post-title
Foto: RINA


ačak - Gradnja vidikovca na Kablaru ušla je u završnu fazu i već tokom narednih sedam dana krenuće postavljanje montažnih delova koji su u proteklih mesec dana rađeni u fabričkim postrojenjima. Prema rečima upravnika gradilišta Radovana Filipovića poslednji šip koji će biti oslonac platformi sa zapadne strane, biće izliven za nekoliko dana, kada se očekuju visinske kote koje označavaju nagib koji mora biti prilagođen atmosferskim padavinama.

- Sve ostalo je već urađeno, klesane kamene strukture su već gotove, dok je najzahtevniji gradnja drvene konstrukcije koja će nam uzeti sigurno još tri nedelje”, ističe za RINU Filipović.

Meštani kreću u akciju raščišćavanja

Već za subotu 23. mart, meštani nekoliko kablarskih sela najavili su mobu tokom koje će na celom prostoru kablarskih sela sprovesti akciju uklanjanja niskog rastinja, seču osušenih stabala i prikupljanje komunalnog otpada.

- Kablar je naš svetionik, sve što se tu gradi urađeno je za boljitak našeg planinskog kraja i kablarskih sela. Država je ovde odradila fantastičan posao, mi meštani smatramo da je na nama da raskrčimo vrzine i učinimo sve da naš kraj zablista ovog proleća”, kaže Mićo Karanac, predsednik MZ Vrnčani.

Prema njegovim rečima nikada više nego u poslednjih godinu ipo dana nije urađeno u ovom zabačenom kraju. On je naglasio da pored puteva koji su izgrađeni, spasonosna investicija je i dalekovod koji se završava ovih dana. Pore toga, niskonaponska mreža, zbog koje su mnogi Kablarci napustili svoja ognjišta u posledne tri decenije, ponovo se podiže.

- Ako vam kažem da se na Šiljkovici u zaseoku Starčevići, umesto stabala hrastova i vrzine postavljaju bandere, ne biste verovali”, kaže Karanac.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar