Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dragačevski sabor tubača 2024 . od 1. do 4. avgusta

post-title
Foto: Mediaportal


Na ,, Dragačevskom saboru trubača”  od 1. do 4.  avgusta umesto dva biće jedan predsaborski dan. Sabor  će biti otvoren drugog avgusta uz pucanj prangija, saborsku himnu ,,Sa Ovčara i Kablara” koja će i  označiti početak takmičenja.

,, U narednom periodu  predstoje nam  sastanci sa predstavnicima predtakmičarskih centara sa:  Zlatibora, Boljevca  Kovačice i Surdulice i nakon toga znaće se tačan broj  orkestara koji će  nastupiti u ,,prestonici trube”  i  boriti se  za prestižna priznanja. Ove godine biće dodeljena i dva majstorska pisma u cilju negovanja trubaštva. Krenuće svi ti tradicionalni programi na koje je narod navikao defile, tradicionalna ,, Dragačevska svadba ” ponoćni koncert i naravno finalno takmičenje. Izabraćemo i  najlepše narodne nošnje, biće tu još puno iznenađenja”, rekla je u ime Kulturnog centra Lučani u Guči, Marija Neranđić.

Već u  novembru  verni   poštovaoci trube iz Srbije i iz sveta već su  rezervisali smeštaj.  Po bukingu popunjeni su kategorisani  smeštajni kapaciteti, a kada je reč o broju turista iz prethodne godine  250. 000 gostiju posetilo je Dragačevski sabor trubača.

,,Najveći broj gostiju  u vreme sabora, ali i tokom godine u Dragačevo  dolazi iz zemalja bivše Jugoslavije. Što se tiče smeštaja tu cifru nije realno dati iz razloga što znamo da svaka kuća u Guči smesti turiste u vreme sabora, ali je malo njih kategorisano. Pored sabora sve više ljudi dolazi i zbog gastronomske manifestacije,,  Hajduk fest”,  ove godine se održava 29.juna  i pripremljen je bogat kulturno umetnički program”, istakla je direktorka  TO opštine  Lučani ,, Dragačevo” Aleksandra Mitrović.

 Sabor je promovisan na Sajmu turizma u Beogradu na kome su  svirali  orkestri Marka Gligorijevića i Miroslava Đunisijevića. U čast i slavu trube sabor je predstavljen i u  Banja Luci,  Berlinu. U narednom periodu planirana  je promocija turističke ponude Dragačeva  u Crnoj Gori, Trebinju, Hrvatskoj.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar