Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Tesan poraz Borca u Baru od Mornara

post-title
Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro


U pretposlednjem, 25. kolu AdmiralBet ABA lige, snagu i košarkašku veštinu su odmerili domaći Mornar – Barsko zlato i gostujući Borac Mozzart. Kada je zvuk sirene označio kraj susreta, pobeda je završila u rukama Barana, koji su slavili rezultatom 80:78 (27:23; 30:20; 9:20; 14:15).

Shodno očekivanjima, utakmica je počela prilično ravnopravno. Igralo se koš za koš, tako je gledan pravi rezultatski egal. Međutim, posle tri minuta odmeravanja snaga, domaćin je dodao gas, pa je predvođen Gavrilovićem došao do +10 (17:7). Posle prvog tajm auta gosti su odgovorili sa osam vezanih poena, tako da su gotovo pa istopili zaostatak. Od tog trenutka, pa do kraja prvog kvartala, vođena je silna borba, u kojoj niko nije bio kadar da se ozbiljnije nametne rivalu.

Baš kao i prva, tako je i druga deonica startovala koševima na obe strane. Zbog toga je opet na snazi bila rezultatska klackalica. Istina, domaćin je mahom vodio, ali njegov kapital nije bio znatan. I ponovo je Mornar bio tim koji je prvi imao inicijativu. Realizacijom Vedersa na svoj konto je upisao plus devet (37:28). Još jednom je morao da reaguje trener Mijatović minutom odmora. Odgovor je ubrzo došao, pa su Čačani dobrano smanjili zaostatak. Ali nadu gostiju brzo je ugasio Dan-Martin, koji je vezao četiri trojke, pa je odveo svoj tim na +17 (52:35). Do odlaska u svlačionicu Borac je pogodio nekoliko šuteva, pa je smanjio zaostatak.

Kada su se ekipe vratile na parket Borac je pokušao da odgovori rivalu na adekvatan način, a sve u nameri da što pre smanji razliku u poenima. Koševima BirtsaTasića i Uskokovića vezao je 11 poena, samo da pokaže da nije odustao od susreta. Štaviše, smanjio je deficit na jednu cifru (60:54). Na jedvite jade Mornar je odoleo naletu gostiju. U nastavku je stabilizovao svoje redove, pa je sprečio Čačane da se potpuno približe. Ali onda je Tasić pokazao šta zna, pa je doveo svoj sastav na samo tri poena deficita (66:63). Ubrzo je došao kraj trećeg kvartala, tako da je na pomolu bila zanimljiva i neizvesna završnica.

Poenima Čarapića gosti su početkom završnog dela duela došli do izjednačenja (66:66). Nije delovalo da može, ali Borac je prilično volšebno uspeo da se vrati u meč. Mornaru kao da je neko oduzeo veštinu da pogodi koš, tako da je vrlo teško dolazio do poena. Ali onda su i Čačani ušli u krizu, tako da su promašaji postali redovna pojava na utakmici. Kako je vreme prolazilo, a niko nije došao do preimućstva, okršaj je ušao u egal završnicu. U poslednji minut Borac je ušao sa dva poseda prednosti (74:78). Na potezu je bio Mornar, koji je preko Vedersa došao do poravnanja. Pošto naredni napad Čačani nisu realizovali, domaćin je došao u priliku da dođe do slavlja. Veders je preuzeo odgovornost, pa je naterao rivala da ga faulira. Sa linije za slobodna bacanja bio je uspešan, pa je tako doneo svom timu zlata vrednu pobedu.

Mornar Barsko zlato: Bulatović, Veders 25, Dan-Martin 18, Luis 5, Luković 5, Bursać 1, Miković, Voler 9, Gavrilović 17, Vranješ, Peković, Radetić.

Borac Mozzart: Rebrača 2, Segu 10, Birts 14, Tasić 19, Tomašević 3, Talić 3, Frenklin 7, Uskoković 7, Todorović, Čarapić 9, Manojlović 4.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar