Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobeda Borca u duelu sa Spartakom iz Subotice

post-title
Foto: Mediaportal


U 1. duelu polufinala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije košarkaši Borca ugostili su na svom parketu igrače Spartaka. Čačani su ovaj susret dočekali u znatno izmenjenom sastavu, jer su nastupili bez trojice Amerikanaca i povređenog Tomaševića, ali su zato prvom timu priključili nekolicinu kadeta i juniora. S druge strane, gosti su došli sa izraženom namerom da pokažu jednoj ABA ekipi koliko vrede. Samo ti podaci bili su garant dobre košarkaške predstave. Tako je i bilo. Ali pošto do trijumfa može samo jedan, ovog puta je to učinio domaćin, koji je slavio rezultatom 95:92 (29:26; 26:17; 22:22; 18:27).

Sam početak meča protekao je u opipavanju pulsa između timova. Igralo se koš za koš, tako da niko nije bio u stanju da stekne krupniji kapital. Tako je bilo sve do polovine deonice, kada je Spartak došao do plus šest (6:12). Reagovali su Manojlović i Uskoković, koji su munjevito poravnali skor. Nije prošlo dugo, a Borac je preuzeo vođstvo (23:16). Od tog momenta, pa do okončanja prve deonice, domaćin je bio u plusu.

Otvaranje drugog kvartala proteklo je u pravoj muškoj borbi. Bilo je malo poena, a dosta kontakta. Borac je poenima Talića i Rebrače uspevao da čuva prednost, ali je Spartak sve vreme bio kadar da ga prati, najviše zahvaljujući raspoloženom Cvetkoviću. Međutim, posle pet vezanih poena Nikolića domaćin je brzo pobegao na +17 (55:38), što je bila prva dvocifrena prednost koju je jedan tabor posedovao. Subotičani su pokušali da uzvrate na adekvatan način, ali nastojanje im je ostalo jalovo. Na veliki odmor Čačani su otišli prilično zadovoljni.

Start drugog poluvremena nije doneo neku bitniju promenu. Borac je i dalje imao zavidan kapital, tako da je težio da ga zadrži. S druge strane, gosti su na sve načine pokušavali da promene odnos snaga. U tom nadmetanju uspešniji su bili Čačani, koji su sve vreme vodili sa dvocifrenom prednošću, koja je posle dve trojke Čarapića iznosila 21 poen (73:52). Vreme koje je zatim došlo Spartak je iskoristio da malo podigne nivo svoje igre i smanji deficit, ali ne više od toga. Borac je i dalje bio sastav koji vodi glavnu reč.

Završni deo susreta krenuo je poenima Kutlešića, kojima je svoj tim doveo na zaostatak od jedne cifre (77:68). Klupa Borca je shvatila da je đavo odneo šalu, pa je pozvala minut odmora. Nalet gostiju prekinuo je Nikolić, pa je domaćin na trenutak mogao da odahne. Spartak nije želeo da spusti nogu sa gasa, već je uspeo i da povede (84:85). Bio je to volšeban preokret, ali potpuno zaslužen. Domaćin nije znao šta ga je snašlo, zbog čega se prosto pogubio. Ipak, u svojim redovima imao je pribrane Čarapića i Tasića, koji su postizali koševe onda kada je to bilo potrebno. Meč je ušao u poslednji minut, u kom je Borac imao prednost od šest poena (93:87). Spartak je pokušao još jednom da napravi iznenađenje, pa je sa pet poena ponovo ugrozio rivala (93:92). U poslednjih osam sekundi domaćin je poentirao preko Čarapića, koji je svom timu doneo pobedu.

Borac Mozzart: Rebrača 8, Popović, Ivković, Bugarčić, Nikolić 7, Tasić 12, Savičić, Talić 12, Uskoković 12, Todorović 5, Čarapić 22, Manojlović 17.

Spartak Office Shoes: Steljić, Cvetković 41, Stepanović 8, Kutlešić 19, Topčov, Vuković, Bogdanović 3, Janković 6, Marelja 16, Popović.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar