Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Polaganjem venaca na spomen obeležja u Gornjem Milanovcu obeležen Dan opštine

post-title
Foto: Press služba


Povodom Dana opštine Gornji Milanovac, 209 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka u Takovu i 171 godine od osnivanja grada Gornjeg Milanovca danas su vence na spomenik Slobode i spomenike vojvodi Milanu Obrenoviću, knezu Aleksandru Karađorđeviću, vojvodi  Živojinu Mišiću i kraljici Dragi Obrenović položili Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac, Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac, potpukovnik Nenad Dražinac, komandant Centra za obuku veze i informatike i Nebojša Lazović, član Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac.

-Danas je veliki dan za opštinu Gornji Milanovac. Želim pre svega da se zahvalim svim prijateljima opštine Gornji Milanovac koji su danas zajedno sa nama, da proslavimo Dan opštine, da sačuvamo sećanje na naše slavne pretke, da obeležimo podizanje Drugog srpskog ustanka. Da nije bilo Drugog srpskog ustanka, Miloša Velikog i njegovih saboraca, mi danas ne bi uživali u slobodi koju imamo. 165 godina od dobijanja imena grada je jedan veliki jubilej za naš Gornji Milanovac i mi ćemo nastojati, ne samo da očuvamo sećanje na naše pretke, već da njihovim stopama gradimo bolju budućnost i bolju Srbiju – rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac, nakon polaganja venaca.

Na spomenik Slobode, vence je položio i Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga.

-Na poziv predsednika opštine Gornji Milanovac i mog prijatelja Dejana Kovačevića, došli smo da iskažemo poštovanje svim našim junacima koji su dali život i koji su se borili za našu zemlju da bismo mi danas mogli da živimo slobodno. Ostavili su nam zadatak da se mi borimo na najbolji mogući način, kako bi naša deca i naša pokoljenja imala bolju budućnost u našoj zemlji, i u svakoj našoj opštini. Zahvaljujem se još jednom, predsedniku Kovačeviću, koji je ispoštovao i jug Srbije i pozvao nas da prisustvujemo Danu opštine Gornji Milanovac. Svim građanima čestitam praznik – izjavio je Ćirić.

Nakon polaganja venaca na gradskom trgu prisutni su se uputili ka „Znamenitom mestu – Takovski grm” u Takovu kako bi  polaganjem venaca u ovom istorijskom mestu obeležili 209. godina od podizanja Drugog srpskog ustanka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar