Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac ubedljivo trijumfovao u Subotici i plasirao se u finale razigravanja!

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Utakmica broj dva polufinala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije odigrana je u Subotici, gde je domaći Spartak ugostio Borac. Čačani su na sever Bačke otišli sa namerom da stave tačku na ovaj deo takmičenja, dok su Subotičani želeli da produže seriju i izbore majstoricu. Na koncu susreta, uspešniji je bio tim koji vodi Dejan Mijatović, koji je slavio ubedljivim skorom 70:95 (19:23; 19:25; 15:25; 17:22).

Početak susreta bio je prilično neučinkovit za oba sastava. Nizali su se promašaji i greške, ali ne i koševi. Zbog toga je vladala prava rezultatska klackalica, u kojoj niko nije bio kadar da vodi razlikom većom od tri poena. Tek u završnoj fazi prve deonice domaćin je vezao dva dobra napada, pa je došao do plus pet (14:9). Odgovorili su gosti munjevito sa 11:0, pa su ponovo poveli (14:20). Borac je do isteka prvog kvartala sačuvao kapital.

Dobru igru sa kraja prve Borac je nastavio početkom druge četvrtine, pa je uspevao da drži rivala na distanci. Naravno, to nije bio lak posao, jer je domaćin težio da ga što pre sustigne. Odolevali su Čačani, najviše zahvaljujući koševima Čarapića, jedinog dvocifrenog igrača u oba sastava. Međutim, kako razlika nije bila znatna, sve je bilo itekako otvoreno. Ipak, u finišu prvog poluvremena gosti su vezali nekoliko pogodaka preko Uskokovića i Tasića, pa su po prvi put na meču imali dvocifrenu razliku (38:48). Istu su sačuvali, pa su mirne glave otišli na veliki odmor.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Borac je brzo vezao osam poena, pa je na taj način dosegao kotu 18 (38:56). Bila je to ubedljivo najveća razlika do tog momenta. Trebalo je da prođe više od dva minuta da bi Spartak spustio loptu na dno mrežice. Ali Čačani nisu nameravali da se zaustave, već su dodatno povećali prednost (40:64). Igrali su gosti zaista kvalitetnu košarku, što se, uostalom, odrazilo na rezultat. Domaćin nije hteo da se preda, već je pokušao nešto da promeni. Intencija im nije uspela, jer je Borac suvereno vladao parketom.

Spartak je završni deo startovao serijom 5:0, tako da je nagovestio povratak u susret. To je alarmiralo klupu Borca da zatraži tajm aut. Stvari se nisu popravile, jer je domaćin dodatno smanjio zaostatak. Čačani su pod hitno morali da reaguju, kako im se ne bi ponovio prvi meč. Poene su doneli fenomenalni Uskoković i Tasić, pa je Borac mogao da odahne. Štaviše, zavladao je utisak da je slomio rivala. Bez obzira što je domaćin pokušao nešto da učini, to je ostalo jalovo. Gosti su sve konce igre držali u svojim rukama, tako da su zasluženo izborili plasman dalje. To je pružilo priliku treneru Mijatoviću da pruži šansu mladim košarkašima, koji su zabeležili nekoliko vrednih minuta, a svi oni su se upisali u listu strelaca.

Spartak Office Shoes: Steljić 2, Cerovina 12, Cvetković 6, Stepanović 5, Kutlešić 7, Radosavljević 5, Bogdanović, Janković 8, Lazić, Marelja 12, Sokolović 4, Mozli 9.

Borac Mozzart: Popović 3, Nikolić 4, Tasić 16, Radović 1, Savičić 3, Talić 7, Uskoković 28, Todorović 8, Čarapić 18, Manojlović 7.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar