Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izvlačili ih konopcima sa litice: Nakon nekoliko sati završena drama u Ovčar Banji, spaseno troje Rusa - nisu povređeni

post-title
Foto: RINA


Čačak - Nakon višestane borbe spasilaca, okončana je drama u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i sa nepristupačnog, opasnog terena izvučeno je troje turista iz Rusije koji su se izgubili tokom planinarenja na Kablaru.

- Locirani su u blizini Savinih isposnica, na jako nebezbednom terenu. Bili su na samoj litici. Ekipe spasilaca su bile su primorane da ih izvlače konopcima, veoma teška intervencija koja je dugo trajala. Ipak, najvažnije je da su turisti izvučeni na sigurno. Nisu povređeni i odvezeni su u njihov smeštaj, potvrdjeno je za agenciju RINA sa lica mesta.

U spasavanju su učestvovali vatrogasci-spasioci, pripadnici Interventne jedinice i Saobraćajne policije.

Troje Rusa izgubilo se oko 18 časova kada su se uputili na planinarenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Sve dostupne pešačke staze na Kablaru su propisno obeležene, stoga se pretpostavlja da su turisti nesmotreno zalutali na neprstupačan teren i završili na litici, sa koje su samo zahvaljujući nadljuskoj i hrabroj borbi spasilaca izvučeni.

RINA



Komentari

POTREBAN PUT SA VIDOVSKE STRANE ISPOD KABLARA OD H.ELEKTRANE MEDUVRŠJE PA DO OVCAR BANJE ONDA ONI ŠTO VOLE DA ŠETAJU MOGU DA DIĐU DO JEZERA I BIRAJU HOĆELI KA NAJŠIREM DELU JEZERA KA BRANI ILI KA OVČAR BANJI ILI KA VIDIKOVCU.


Ostavite komentar