„Hrpa” dužnika na spisku Predraga Teofilovića, predsednika Borca, otkriva i dalje bolne probleme Čačana.

Odavno su Čačani započeli veliko spremanje, na „odsustvu” su tokom zimske pauze bili jedino fudbaleri. Predsednici, UO Predrag Teofilović, i skupštine, Predrag Kulašević, uz saglasnost rukovodstva, konkretne predloge koji značajno mogu uticati na atmosferu u klubu već su realizovali.

Daleko su još na stadionu kraj Morave od ostvarenja i približno zamišljenih ciljeva i želja, ali prvi potezi na početku 2018. godine nagoveštavaju da svetlo na kraju tunela više nije tako daleko kao što je to izgledalo prvih dana posle dugo očekivane sednice Skuštine i imenovanja novog rukovodstva Borca.

Od „brda” papira, tužbi, opomena, ko zna čega još, na stolu Teofilovića danas nije teško primetiti, može se uočiti tek polovina, iako je još uvek daleko kraj „potrage” za pronalaskom rešenja.

– Ne bih da se ponovo vraćam na staru priču, dovoljno je reći da smo danas u mnogo boljoj situaciji nego juče, da ne pričam kako je bilo tokom jeseni i na kraju prošle godine. Moramo se, nažalost, suočiti sa prošlošću, samo tako možemo da rešimo aktuelne probleme kluba – napomenuo je Teofilović.

Na „tabeli” dužnika Borac se već mesecima nalazi na vrhu.

– Dugovanja prema nekadašnjim igračima iznose 14 miliona dinara i izmirenje tih obaveza za nas, u ovom trenutku, predstavlja prioritet. Verujem da ćemo uz pomoć igrača, njihovo razumevanje i obostrani dogovor pronaći izlaz iz teške situacije. Pojedinci kojima dugujemo novac već su pokazali da nisu zaboravili vreme provedeno u Borcu i Čačku. Napravili smo reprogram do leta.

Ne ide baš sve tako lako…

– Borac je institucija i niko nam pojedinačno ne daje za pravo da se igramo ugledom i renomeom kluba. Ako nešto obećam igračima to nikada neće biti nerealna i prazna priča. Znam da su oni u svemu tome najmanji krivci, traže poštovanje ugovora, u potpunosti ih razumem. Očekujem da kao pravi sportisti poštujući i najvažniji manir fer-plej sednemo za sto i postignemo dogovor oko dinamike isplate. Optimista sam verujem da će Borac, iznad svih nas, na kraju pobediti – očekuje Teofilović.
Sportski žurnal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here