Izbor lidera Nove Srbije, u najmanju ruku, konfuzan

Lider Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je svoje glasače da na beogradskim izborima 4. marta glasaju za Aleksandra Šapića, istovremeno izjavivši da ukoliko ne žele da glasaju za ovu listu podrže Đilasa ili Šutanovca. U opštoj konfuziji koga je Velimir podržao, donosimo pet razloga zbog kojih nikako nije dobro da vas podrži predsednik NS.

1. Na predsedničkim izborima aprila 2017. podržao Vuka Jeremića – Jeremić propao

Ilić je odlučio da na predsedničkim izborima 2017. podrži Vuka Jeremića koji je potom doživeo potpuni fijasko ostavši po broju osvojenih glasova iza cirkuzanta Ljubiše Preletačevića Belog. Velja je u godinama pre toga kritikovao DS i Jeremića koji je bio funkcioner ove partije i ministar spoljnih poslova. Opet, malo pre toga, bio je deo koalicione vlade u kojoj je Jeremić bio ministar spoljnih poslova.

2. Podržao i  Đilasa, iako ga je nazivao “smećem”

Velimir Ilić oštro je, tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, nazivao “smećem” i “reketašem” koji nema šta da traži u Srbiji. Ilić se tu nije zaustavio, već je i pretio da će ga kad-tad “naučiti pameti”. Sada je Ilić odlučio da malo podrži i Đilasa, pa ako ne glasate za Šapića imate rezervnu opciju ili obrnuto, mada tu je i Šutanovac. Sve u svemu, Veljov izbor deluje kao dobar, za kibicera koji tipuje pobednika prosečne partije preferansa, ali kao politička odluka, nikako.

3. Veljo ne toleriše krađu, ali ako “kraduckate” sve je u redu

Velimir Ilić je poznati “borac” protiv korupcije. Njegova antologijska izjava, iz vremena kad je bio ministar, u kojoj upozorava zaposlene u “Putevima Srbije” da mnogo kradu, ali kad bi kraduckali, sve bi bilo u redu, ostala je široko poznata našoj javnosti.

4. Ukoliko ste novinar može vas napasti

Poznata je scena u kojoj Velimir Ilić šutira novinara B92 kada mu je ovaj postavio nezgodno pitanje u vezi sa njegovim bratom, dugogodišnjim gradonačelnikom Čačka.

5. Šarlatanstvo umesto politike

Velimir Ilić je svoje umešno bavljenje politikom pokazao kada se bahatio po preuzimanju vlasti 5. oktobra kao jedan od prvaka dosovske vlasti čija politika je rasturila Srbiju po šavovima i dovela je na rub propasti. U svojim javnim nastupima, Ilić se često kliberio, zaplitao jezikom, delovao kao vidno alkoholisan. Vrhunac svog neshvatanja politke pokazao je kada je u jednoj emisiji zabavnog karaktera zbijao šale na račun Madlen Olbrajt, govoreći kako je ona “baba koju treba nagnati i sadžgati”. Ovim je pokazao koliko ne poštuje žene, a sprdnja sa državnim sekretarom najmoćnije sile na svetu, ma šta mislili o Olbrajtovoj, može se okarakterisati jedino kao šarlatanstvo mediokriteta koji je zalutao u politiku.
Srbija danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here