Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ČAČAK: 18 godina za ubicu

post-title


Viši sud u Čačku osudio je Vladicu Pušicu (33) na zatvorsku kaznu u trajanju od 18 godina za ubistvo Saše Ćubovića (33) u oktobru prošle godine u restoranu brze hrane "Silver haus".

Pušica je dobio 14 godina za ubistvo Ćubovića i četiri godine za nezakonito nošenje oružja, a služiće objedinjenu kaznu od 18 godina zatvora.

Ćubović je oko 6.30 ujutru ušao u fast fud „Silver haus“ u Ulici Svetog Save. Tu je u društvu jedne devojke video Vladicu, prišao im, razmenio sa njima nekoliko rečenica, a onda seo za susedni sto i naručio hranu.

Nakon nekoliko minuta Saša je prišao Pušici, posle kraće svađe ovaj mu je ispalio metak u glavu i još nekoliko u telo. Nesrećni mladić se srušio, a lokva krvi oblila ugostiteljski objekat.

[caption id="attachment_71605" align="aligncenter" width="578"] Foto: Vladimir Nikitović
Saša Ćubović ispraćen je uz trube kamiona[/caption]

Izvor "Blica" kaže da je ceo tok događaja zabeležen sigurnosnom kamerom. Isti sagovornik navodi da je ubica bio u stanju alkoholisanosti i najverovatnije pod dejstvom narkotika.

SVAĐAO SE SA DEVOJKOM

Vladica Pušica u iskazu pred tužiocem Višeg tužilaštva u Čačku priznao je da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

On je tada ispričao da je ubijenog Sašu upoznao pet minuta pre pucnjave kada mu je on ponudio cigaretu.

- U jednom trenutku Saša je prišao našem stolu i seo na stolicu sa desne strane i rekao nešto u smislu „kakav ovde postoji problem“. Ja sam mu rekao da razgovaram sa verenicom i da imamo neku malu svađu. Saša me je tada uhvatio za kosmati deo brade. Tada sam levom rukom iza pojasa izvukao pištolj i njegovom ručkom udario mladića po temenu. U tom trenutku je krenulo koškanje između nas. Uplašio sam se da će mi oteti pištolj i da će me ubiti - ispričao je Vladica.

On je naveo da je pucao tri puta i da je nakon trećeg metka Saša pao preko stolice.

- Nisam se obazirao koliko je Saša povređen - naveo je Pušica na saslušanju.

On je izjavio da je pištolj nabavio pet dana pre ovog događaja i da ga je kobne večeri sve vreme nosio za pojasom repetiranog.

Njegov pravni zastupnik Ivan Čvrkić izjavio je da će tražiti veštačenje psihičke uračunljivosti svog klijenta.

Kako priča naš drugi izvor, Vladica se pre uplitanja Saše oštro raspravljao sa devojkom.

- Prema tvrdnjama svedoka, Vladica se svađao sa devojkom u čijem je društvu bio, a Saša im je u jednom trenutku rekao da ne treba da se svađaju, jer za to nema razloga - rekao nam je sagovornik iz istrage.

BRUTALNE TUČE

Vladica (32) iza sebe ima pun dosije: učestvovao je u nizu brutalnih incidenata a bio je i na robiji sa još trojicom Čačana jer je u „Gradskoj rupi“ 2005. godine brutalno pretukao Dragana B.

Kako pričaju Čačani, oni su mladiću nabili staklenu pivsku flašu u grlo i slomili je šutirajući ga. Nesrećnom mladiću je lobanja tada pukla na više mesta, bile su mu polomljene obe očne šupljine, a jagodična kost smrskana.

U 2007. u valjevskom zatvoru Pušica je učestvovao u masovnoj tuči čačanskih i beogradskih zatvorenika u borbi za prevlast u ovoj zatvorskoj ustanovi. Tom prilikom nastradao je Lazar Kovačević, jedan od aktera tuče u „Gradskoj rupi“ u Čačku. Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar