Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



“Sat za našu planetu”: Skoro 200 zemalja gasi svetlo u subotu

post-title


Najveća globalna akcija za zaštitu prirode “Sat za našu planetu” održaće se u subotu 24. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanju planete.

Protekle decenije, WWF je kroz “Sat za našu planetu” doprineo vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Od ove godine, pod sloganom “Poveži se sa planetom”, akcija je usmerena i na termin biodiverziteta odnosno biološke raznovrsnosti, kako bi se upozorilo na njegovo ubrzano smanjenje širom sveta.

Biodiverzitet je najjednostavnije rečeno raznolikost živog sveta na planeti i ima direktan uticaj na život svih nas, jer predstavlja temelj zdravlja planete. Zbog neodrživog korišćenja prirodnih resursa, beleži se njegovo smanjenje što dovodi do nestanka vrsta i prirodnih staništa.

- Akciju “Sat za našu planetu”, u svetu poznatu kao Earth Hour, do sada je na globalnom nivou podržalo preko 7.000 gradova iz 178 zemalja. Među njima su i 91 grad i opština u Srbiji. Verujemo da će jubilarna deseta akcija “Sat za našu planetu 2018” u Srbiji da ujedini još veći broj gradova, institucija, organizacija, kompanija i pojedinaca, kažu organizatori.

Građani Srbije će u akciji moći da učestvuju simboličnim gašenjem svetla od 20:30 do 21:30 časova, čime se šalje snažna poruka da ipak možemo da učinimo nešto kako bismo ublažili posledice klimatskih promena, ali i skrenuli pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

U Čačku će biti isključena rasveta na gradskom trgu i zoni užeg centra, kao i u zgradi Gradske uprave i Domu kulture.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar