Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Pas doveo gazdu lovokradicu pravo do policijske stanice

post-title


U Gornjem Milanovcu dogodila se nesvakidašnja situacija kada je pas svog vlasnika – nesavesnog lovca, koji je bio u krivolovu, doveo do – stanice policije. Lovočuvari su mu odmah na licu mesta napisali prekršajnu prijavu.

[caption id="attachment_72575" align="aligncenter" width="620"] foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER, Wikipedia/Android90[/caption]

Kako je na terenima planine Vujan u toku lov u vreme lovostaja lovočuvari su čuli lavež psa i na osnovu toga postavili zasedu.

Radnici Lovačkog udruženja „Vojvoda Milan Obrenović“ Goran Raković i Miloš Maksimović su posle dva sata ugledali balkanskog goniča kako goni srnu i srndaća.

Iako su prema Zakonu o divljači i lovstvu mogli da odstrele psa koji pravi štetu u lovištu, odlučili su da pojure psa, a posle 10 minuta su ga i uhvatili.

– To je balkanski gonič, ženka. Na sebi je imala GPS uređaj za praćenje. Napravili smo zapisnik i o tome obavestili upravnika lovišta. Pas nijedno obeležje nije imao na sebi, pa je jedina mogućnost da uhvatimo nesavesnog vlasnika bila da ostavimo uključen GPS uređaj i da čekamo da vlasnik upadne u zamku – ispričali su nam lovočuvari.

Goran i Miloš su stavili psa u službeni auto i odvezli se u Gornji Milanovac pred zgradu policijske stanice. Tamo su prijavili ceo slučaj, a nastavili su da čekaju da nesavesni lovac dođe tragom GPS signala.

To se ubrzo i desilo.

– Sam je upao u klopku. GPS ga je doveo do stanice policije – kazali su lovočuvari za „Novosti“.

Lovačko udruženje podnelo je protiv vlasnika psa prekršajnu prijavu i prijavu veterinarskoj inspekciji, jer pas nije čipovan ni vakcinisan. Treća prijava je podneta komunalnoj policiji. Telegraf



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar