Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sve je spremno da ABA 2 lonac proključa!

post-title


Treneri učesnika završnog turnira u Čačku razgovarali sa novinarima, Borcu uloga prvog favorita

[caption id="attachment_72713" align="aligncenter" width="770"] foto: Đurđe Mečanin[/caption]

U skupštinskoj sali grada Čačka održana je konferencija posvećena predstojećem završnom turniru ABA 2 lige. KK Borac je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost rukovodstvu ABA lige na ukazanom poverenju, kao i lokalnoj samoupravi na velikoj pomoći oko organizacije turnira. Ovo je veliko priznanje za Borac za sve dobro što je ovaj klub uradio u dosadašnjem delu sezone.

Završni turnir je već dugo sportska tema broj jedan u Čačku. Svi željno isčekuju da se u gradu kraj Morave okupe najbolje ekipe drugog po rangu takmičenja u regionu. Naravno, svi se nadaju i veruju da će se na kraju Borac naći na pobedničkom podijumu. Međutim, koja god ekipa da pobedi, jedno je sigurno, publika će imati priliku da vidi košarku na jednom vrhunskom nivou.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je sve prisutne na dane stare slave Borca.

“Dobrodošli u košarkaški Čačak. Želim da se zahvalim čelnicima ABA lige na ukazanom poverenju. Smatram da su Čačak i Borac sa pravom dobili organizaciju F4. Takođe, gostima iz Slovenije i Vršca bih poželeo dobrodošlicu u naš grad. Borac je srpskoj i jugoslovenskoj košarci dao velikane poput Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Marka Ivanovića, itd. Naš cilj je da se vratimo na staze stare slave. Uživajte svi u Čačku, a najbolji neka pobedi“.

Predsednik ABA lige Nebojša Čović nije krio zadovoljstvo zbog toga što su se ispunili ciljevi ABA 2 lige – oživljavanje starih centara košarke, poput Čačka.

“Kada smo prošlog leta izašli sa idejom o ABA 2 ligi centralni interes bio je da ponovo oživimo centre košarke iz bivše Jugoslavije. Ljudi iz klubova su videli da je sve odrađeno na visokom nivou. Pokušali smo da izbrišemo nacionalni ključ, jer želimo da se zaborave stari sukobi. U narednoj godini iz nacionalnih liga ići će po dva kluba u ABA 2, a pobednik u ABA 1. Drago mi je da je Fajnal for u Čačku, gradu koji je toliko dao košarci. Učesnicima želim dobru igru i dosta sreće“.

Predsednik UO KK Borac Predrag Pantović napomenuo je da se zahvaljujući učešću u ABA 2 ligi publika ponovo vratila u halu kraj Morave, što njega posebno raduje.

“Zadovoljni smo ovim takmičenjem, jer smo vratili čačansku publiku u našu halu. Moram da se zahvalim i gradonačelniku Milunu Todoroviću, jer da grad Čačak nije preuzeo neke troškove mi ne bismo mogli da pošaljemo najbolju ponudu. Pozdravio bih sve takmičare i poželeo im sreću na F4. Naravno, najviše bih voleo da Borac na kraju izađe kao pobednik“.

Šef struke Borca Raško Bojić ističe da je ovo jedna od najuspešnijih sezona u prebogatoj istoriji čačanskog kluba.

“Ovo je jedna od najuspešnijih sezona u bogatoj istoriji našeg kluba. Borac prvi put igra na dva fronta. Bili smo prvi u ABA 2, a delimo prvo mesto u KLS. Ostvareni su primarni ciljevi kluba. Međutim, tu nije kraj ambicijama. Želimo da klub sa ogromnom tradicijom uvedemo u ABA 1. Očekuje nas duel sa Krkom, ozbiljan i dobar tim. Igrali smo sa njima pre sedam dana, tako da nepoznanica nema. Imaju ABA iskustvo, dobro su potkovani, imaju popunjen roster. Uzimajući sve u obzir, očekuje nas teška utakmica. Ipak, ubeđen sam da ako demonstriramo sve pokazano, i uz podršku naše fanatične publike nadam se da ćemo ispisati novu istoriju Borca“.

Trener Krke Simon Petrov prepustio je ulogu favorita Borcu u polufinalnoj utakmici.

“Drago mi je što smo se plasirali na F4. Borac je favorit u ovom meču, ali daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje“.

Strateg Sikst Primorske Jurica Golemac naglašava da sve ekipe imaju jednake šanse na turniru ovog tipa.

”Hvala Čačku na gostoprimstvu i čestitam svim ekipama na plasmanu na F4. Ovaj turnir ima posebnu draž, a svi imamo jednake šanse. Vršac i mi se dobro poznajemo, cenimo ih kao protivnika. Došli smo sa velikim samopouzdanjem, tako da očekujemo finale“.

Prvi trener Vršca Goran Topić želi da njegovi izabranici uz pomoć velike borbenosti dođu do svog cilja.

“Nama je čast što igramo u Čačku. Lepo je ovde igrati, pred publikom koja zna i voli košarku. Nije nam nepoznat teren, kao ni protivnici. Sa Primorskom smo se sastali nekoliko puta, u kvalifikacijama za ABA 2 ligu, kao i u ligaškom delu. Želimo da kroz našu borbenost dođemo do zacrtanog cilja“.

Utorak je dan D. Prvo polufinale Borac – Krka počinje u 18 sati, a drugo, Primorska – Vršac u 20.30. Pobednici, dan kasnije igraju finale u 19.00. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar