Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Maruška Topalović tipuje za Dom za slepe i slabovide u Čačku

post-title


Ponedeljak i Humanitarni tiket u podne rezervisali smo za interesantnu gošću, Marušku Topalović, vlasnicu studija “Maruška” koja se prepoznaje po unikatnim kravatama, ešarpama, maramama…Istaknuta je članica UPŽS, ali se prepoznaje i po humanitarnim aktivnostima.

Zbog toga je rado prihvatila naš poziv i danas će sastaviti dobrotvorni listić. Uz pomoć kompanije MOZZART, pokušaće da obraduje slepa i slabovida lica u Čačku.

Da podsetimo, naša kompanija je već jednom uputila donaciju Domu za slepa i slabovida lica u Čačku. Dobitnik 92.200 dinara bio je predsednik KK Partizan i narodni poslanik Ostoja Mijailović koji je upravo ovom domu usmerio pomoć.

Prva utakmica na današnjem listiću je duel iz Bundeslige, RB LAJPCIG – LEVERKUZEN. Lajpcig ima bod više od Bajera pa se očekuje neizvestan meč. Nakon tri poraza Lajpcig je u narednih šest utakmica dopisivao bodove. Bajer je poražen takođe od Kelna, pa je uknjižio remi i trijumf. Domaći u međusobnim duelima imaju dva trijumfa pa remi. “Krećem sa golovima, od dva do pet”.

Naša plemenita gošća sledeću utakmicu odabrala je sa Pirineja, VILJAREAL – ATLETIK. Bilbao, espanjol i Levante imaju najviše remija u ligi. Viljareal je imao dve pobede pa je izgubio od Malage. Poslednji susret dva sastava okončan je nerešeno, 1:1. “Pokušaću sa kombinacijom X2 i 2+”.

Maruška je skoknula i do Francuske, Druga liga, LANS – NANSI. Gosti su ušli u crvenu zonu, domaći su malo iznad opasne linije. Lans je dobio, a Nansi je izgubio od poslednjeg rivala. Dva tima su u svojoj poslednjoj međusobnoj utakmici remizirali, 1:1. “Verujem da će pasti od dva do tri pogotka”.

I na kraju Maruškinog plemenitog listića utakmica između DEN BOŠA i AJAKSA II. Mladi Kopljanici drže treće mesto, ali napadaju lidersku poziciju. Zaostaju samo bod. Domaći nižu red poraza, pa red pobeda. Ajaks II je u poslednjoj međusobnoj utakmici slavio sa 1:0. “Recimo da će doći tri plus”.

Maruška Topalović, vlasnica studija „Maruška“ u Preljini kod Čačka, nakon što je nisu primili na smer za kostimografiju Fakulteta primenjenih umetnosti, počela je da crta na svili.

Danas njene marame, ešarpe i kravate nose, pored ostalih, ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel i nekadašnja prva dama SAD Mišel Obama.

Sve je počelo pre dve decenije, praktično iz hobija. Maruška Topalović je u posao ušla oslikavajući marame na svili po motivima narodnih šara, osluškujući maštu. Početnu fazu obeležio je period ručnog slikanja marama i ešarpi, a prateći modne trendove i potrebe tržišta, kasnija ulaganja bila su usmerena na proizvodnju kravata. Na svetsku scenu studio “Maruška” stupio je zahvaljujući specifičnom umetničkom daru i jedinstvenoj igri četkicom i bojama. Za izradu rukom slikanih marama koristi se najfinija italijanska svila zategnuta u ram, a po njoj se oslikavaju najrazličitiji motivi - od prepoznatljivih zapadne Srbije i čačanskog kraja do slika naivnih umetnika iz Kovačice, pirotskih ćilima ili freske Belog anđela.

Studio “Maruška” godišnje izradi više od 30.000 unikatnih marama, ešarpi, kravata i proizvoda od kože. Ovi jedinstveni odevni predmeti najčešće završavaju kod odabrane klijentele. Vladimir Putin, Angela Merkel, Mišel Obama, Hilari Klinton, kraljica Elizabeta, princ Čarls i njegova supruga Kamila, kineski predsednik Si Đinping, Katrin Danev, Tomislav Nikolić, samo su neki od Maruškinih manekena.

Mala porodična firma rasla je iz godine u godinu pa studio “Maruška” danas ima 14 zaposlenih. Ona sa ponosom ističe da u poslu aktivno učestvuju svi članovi njene porodice - suprug Miroslav, Maruškina desna ruka i glavni oslonac, sin Radenko, koji je dizajner, i ćerka Milica, odnedavno diplomirani pravnik. Pre par dana su Opštu bolnicu Čačak posetili Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina i dr Daglas Džekson (Douglas Jackson) predsednik Projekta C.U.R.E. Cilj posete je sagledavanje koja je to najneophodnija oprema čačanskoj bolnici kako bi se nivo usluge povećao, a što bi mogla da nabavi fondacija C.U.R.E.

“Danas sam u Čačku na nagovor moje prijateljice Maruške Topalović koja mi je rekla da treba da dođem u ovaj grad. Rekla mi je: Naša bolnica treba vašu pomoć. Obećala sam da ću doći. Sledeći put kada budemo dolazili doći ćemo sa kamionima”, obećala je srpska princeza Katarina.

“Kroz 20 godina poslovanja, naša firma je vođena kreativnom idejom da kroz umetnost stvaramo unikatne proizvode sa materijalima vrhunskog kvaliteta. Sada, kao prepoznatljiv brend, nastavljamo da našim klijentima doprinosimo dodatan osećaj elegancije, stila i luksuza… Naš prepoznatljiv stil poslovne elegancije, modni detalji koji impresioniraju i elitni program poklona nagrađeni su sa brojnim prestižnim nagradama i priznananjima. Ručno rađene marame i kravate proputovale su širom sveta sa poznatim ljudima iz politike, filma, sporta kao i sa predsednicima i kraljevskim porodicama. Maruška je brend po kome će Vas prepoznati, razlikovati i činiti posebnim”, poručuje Maruška Topalović.

Humanitarni tiket u podne je samo jedna od društveno odgovornih akcija kompanije MOZZART. Svakog dana u sedmici, tačno u podne na našem portalu Mozzart Sport, imamo po jednu poznatu ličnost kao gosta. Svaki naš plemeniti kladilac na raspolaganju ima deset hiljada dinara i pokušava da od utakmica koje su tog dana na programu sastavi dobitni listić. Ukoliko tiket ‘prođe’ kompanija MOZZART dobijenu sumu donira na adresu po izboru poznate ličnosti. Uglavnom su to bolnice, humanitarne fondacije, udruženja obolelih, bolesni pojedinci, škole, klubovi…

Par rečenica o društveno odgovornom radu kompanije MOZZART…

Danas ćemo pomenuti sjajnu akciju “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj MOZZART klubovima iz manjih sredina, lokalnim klubovima, klubovima iz nižih rangova takmičenja i neprofitnim sportovima donira novu sportsku opremu. U poslednje vreme nove Mozzartove komplete dobili su: čačanski FK BIP, KMF Borac, FK Sofeks iz Futoga, OK Smederevo (ženska i muška selekcija), niški košarkaši, FK Atakante, FK Karađorđe iz Mišara, rukometaši ETF-a, mlađe selekcije užičke Slobode, FK Ovčar iz Markovice…i tako preko 50 klubova!

Naša kompanija na godišnjem nivou donira i fondacije “Podrži život” i “Budi human” kao i subotičku Kolevku.

Donacije u plemenitom listiću su otišle na preko 50 adresa u Srbiji, a dobici idu ustanovama i u Republici Srpskoj!

I da pomenemo plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić i Srđan Vasiljević i Milica Mandić. Dakle, sedamnaest članova kluba 100.000.

Da istaknemo da je novac između ostalog doniran: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva … Mozzart Sport, Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar