Svim aerodromima u Srbiji je potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i da se u njih investira, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović

Ona je najavila da će uz pomoć države za par meseci aerodrom Morava kod Kraljeva postati civilno-vojni aerodrom.

Mihajlović je odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je gradonačelnik Kraljeva zatražio od države da preuzme upravljenje nad aerodromom Morava kako bi proradio kao civilno – vojni, rekla da je i Čačak isto tražio pomoć od države za taj vojni aerodrom u Lađevcima kako bi proradio i za civilni saobraćaj.

“Hvala gradonačelnicima Kraljeva i Čačka, koji su to tražili. Drago mi je što građani ta dva grada mogu da vide značaj tog vida saobraćaja. Žao mi je što sa druge strane u Nišu razmišljaju potpuno drugačije”, rekla je Mihajlović.

Mihajlović kaže da je svim aerodromima potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i poručuje – ako sa druge strane Niš odluči da to ne želi, onda je ta odluka na građanima, odnosno odbornicima Niša.

Ona je istakla da će država nastaviti da ulaže u aerodrom Morava.

Kako je rekla, građani Kraljeva i Čačka i tog dela Srbije će moći da računaju ne samo na putnički već i kargo aviosaobraćaj.
B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here