Pivo, rok i Čačak ponovo su spojeni kroz festival „Priča“, koji počinje večeras u 18.00 na Gradskom trgu mini koncertom hora čačanske Gimnazije.

Nakon toga sledi nezaboravni provod uz koncert „Start dens studija“ na kojem će učestvovati čak 200 vrsnih plesača. Za sve ljubitelje starog roka koncert grupe „Pera i ložači“ počinje u 21:30.

Prema rečima portparola festivala Žane Nenadović svakog dana su predviđeni sadržaji za decu i omladinu.

„U utorak se sve odvija na Trgu, tako će posle pozorišne predstave namenjene najmlađima u 18.00 časova, Milan Caci Mihailović, istaknuti pozorišni glumac, promovisati knjigu za decu. Od 20.00 sati, plesni klub ‘Luna’ održaće koncert dok će postavka fotografija Milice Bajić Đurov, biti u holu Doma kulture od 20.30. Rok koncert je od 21:30“, kaže Nenadović.

Trećeg dana festivala, sreda, počinje predstavom za decu „Iz Ja grada u Ti grad“ u školi „Dr Dragiša Mišović” od 11.00 časova, gde će se održati i promocija druge Cacijeve knjige Srce i druge pesme. Od 18.00 časova u holu Doma kulture je izložba fotografija Dejana Ilića, a od 19.00 koncert Baletskog studija “Force”.

Dečiji maskenbal, koji je organizovan na nivou vrtića i nižih razreda osnovnih škola, održaće se u četvrtak 14. juna u 10.00 časova u Gradskom parku. Istog dana u 19.00 sati je veliki rok karneval, maskenbal za odrasle, na Gradskom trgu.

Najvažniji događaji, su petak 15. i subota 16. jun kada se organizuju veliki koncerti na Remontovom stadionu gde će nastupati „Bajaga i Instruktori“, „Riblja čorba“, „Partibrejkersi“, „Kerber“, Manjifiko, Dejan Cukić, „357“, čačanski bendovi „Odgovori“ i „Eks revolveri“.

Takođe, sedam mladih neafirmisanih bendova imaće priliku da predstavi svoju muziku.

Karte se mogu kupiti do 14. juna po ceni od 600 dinara za oba dana i to u Domu kulture, „Srpskom pabu“, restoranu „Galeri“ i u kafani „Mladost“.

Na dan koncerta karte se mogu kupiti na ulazu u Remontov stadion i koštaće 600 dinara po danu.

Inače, ovaj praznik rok muzike u gradu na Moravi svečano će otvoriti gradonačelnik Milun Todorović, a tom prilikom biće dodeljene i nagrade učesnicima u organizaciji festivala.
RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here