Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prislonica dva dana u znaku frule

post-title


Himnom "Oj, Moravo", podizanjem Saborske zastava i zastave Republike Srbije i polaganjem cveća kraj spomen ploče osnivačima, u Prislonici je danas počeo 31. Sabor frulaša Srbije.

Nakon zvaničnog otvaranja manifestacije, otvorena je izložba o fruli.

Očekuje se učešće više od 80 frulaša iz gotovo svih krajeva Srbije.

Prethodno su održana predtakmičenja u Osanici kod Žagubice, Boljevcu, Rači, Vranjskoj Banji, Igrošu kod Brusa i Iđošu kod Kikinde.

U 20:00 sati, na programu je takmičenje dueta i frulaša u izvornoj kategoriji "Zlatna frula", a sat vremena kasnije nastupiće učesnici Etnofesta.

Drugog dana sabora, sa početkom u 15:00 sati biće održano takmičenje mladih frulaša, a u 20:00 sati takmičiće se frulašai u savremenoj kategoriji. Takmičenje će pratiti orkestar pod umetničkim vođstvom Vlade Panovića.

U nedelju će Bori Dugiću, maestru frule, biće dodeljena počasna titula „Kralj frule“, koji će zatim održati mini koncert.

Domaćin sabora je ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.

Javna ustanova Turistička organizacija Čačak, organizuje oba dana prevoz do Prislonice i natrag.

U subotu, organizovani polasci će biti u 15:00, 16:30 i 18:30 časova ispred čačanske Gimnazije, dok će povratci iz Prilsonice biti u 16:00, 17:30 i 23:00 ispred mesne zajednice.

U nedelju, polasci će biti u 12:00, 14:30 i 19:00 časova ispred Gimnazije, a povratak sa istog mesta u 13:30, 17:00 i 23:00 sata.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar