Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Podignute ustave zbog mrlje u Moravi, inspekcije da utvrde uzrok

post-title


Radnici Sportskog centra Mladost jutros su podigli ustave na brani zbog pojave mrlje na kupalištu. U toku je pranje platoa plaže.

-Posle velikih problema sa vremenskim prilikama i vodostajem Zapadne Morave, na radost svih ljubitelja kupanja na našoj reci 8.avgusta konačno su spuštene ustave na brani. Svi smo svedoci da je pre toga bilo dosta obilnih padavina i da je u tom periodu Morava bila mutna i prljava. I prilikom spuštanja ustava i formiranja jezera voda nije bila najčistija, što je svakako posledica izuzetno visokog vodostaja i priliva bujičnih voda sa mnogih pritoka Zapadne Morave. Uprkos tome analize vode na početku kupališne sezone na gradskoj plaži su pokazale da je voda ispravna za kupanje.

Prvi put je 11.avgusta primećena mrlja na površini Zapadne Morave koja je brzo i prošla jezerom. To svakako mogu posvedočiti i brojni redovni posetioci gradske plaže koji su poput nas sa nevericom posmatrali tu pojavu na reci. Kako se u narednim danima mrlja ponavljala mi smo obavestili inspekcijske službe koje su zadužene za pomenutu pojavu. Njihova reakcija je izostala i mi do danas nismo obaveštenji o njihovim aktivnostima vezanim za našu prijavu o mrlji koja se pojavila na površini reke. U cilju zaštite kupača do prethodne nedelje radnici Sportskog centra Mladost su tri puta delimično ispustili formirano jezero, što je za cilj imalo brži protok vode, a samim tim i uklanjanje mrlje. Ustave su danas u jutarnjim časovima i četvrti put podignute za prethodnih devet dana.

Takodje, moramo istaći da prilikom organizovanja manifestacije “Preplivavanja Morave” nismo ugrozili takmičare, a da je tada mrlja bila uočena u Moravi sigurno bi pomerili još jednom termin ove manifestacije. Tada su manifestaciju ispratile i dve lokalne televizije, čije bi kamere sigurno zabelažile ovu pojavu.

Očekujući izveštaj i odluku nadležnih inspekcijskih službi SC Mladost će postupiti po istim i svakako na vreme reagovati. Osnovni i primarni cilj je svakako bezbednost svih kupača i još jednom odgovorno tvrdimo da ćemo nakon rešenja zvaničnih organa povući naredne poteze u cilju zaštite svih posetilaca plaže.

Na kraju podsećamo da su masne mrlje bile primetne na površini vode tokom kupališne sezone i prethodnih godina o čemu su mediji takođe izveštavali. Posao Sportskog centra Mladost svakako nije da se bavi uzrocima ove loše pojave, čiji su izvori uzvodno od prostora koji je poveren na upravljanje našoj ustanovi, navodi se u saopštenju direktora Sportskog centra "Mladost" Miloša Stevanića.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar