Posle sunčanog vikenda, naredne sedmice promenljivo vreme.

Posle pretežno sunčanog i toplog vikenda, sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, narednu radnu sedmicu, po najavama meteorologa, obeležiće malo svežije i promenljivo oblačno vreme. U nedelju i ponedeljak, mestimično se očekuju i obilne kiše koje će za tri sata “doneti” i više od 20 litara padavina po metru kvadratnom.

– Današnje sunčano i toplo jutro, u poslepodnevnim i večernjim satima, na severozapadu i u brdskoplaninskim krajevima “smeniće” oblaci i pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom – kažu u RHMZ. – U donjem Banatu i Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura kretaće se između 30. i 34. podeljka Celzijusove skale. Sutra vreme slično današnjem, ali će uslova za obilne padavine biti u svim krajevima, osim na jugu Srbije. Najviša dnevna temperatura biće od 30 do 33 stepena.

U ponedeljak, kako najavljuju meteorolozi, stiže osveženje. Preovladavaće promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuje i veća količina padavina – za tri sata više od 20 litara po kvadratu. Jutarnje temperature od 15 do 19, a najviše dnevne od 26 do 30 stepeni.

– Promenljivo vreme zadržaće se sve do kraja radne sedmice – kažu u RHMZ. – U celoj zemlji biće uslova za pljuskove sa grmljavinom. Porast dnevnih temperatura očekuje se u drugoj polovini nedelje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here