Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stefan Stefanović treći na Prvenstvu Balkana

post-title


Biciklista Borca Stefan Stefanović na Prvenstvu Balkana u elitnoj konkurenciji, u dresu reprezentacije Srbije osvojio treće mesto.

Prvenstvo Balkana u drumskom biciklizmu za kategoriju elite, održano je u subotu, 20. oktobra na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Biciklistički savez Srbije preuzeo je organizaciju ovogodišnjeg Balkanskog Prvenstva i kako se u toku godine nije mogao naći slobodan termin, odlučeno je da se prvenstvo održi po završetku sezone. Zahvaljujući lepom vremenu u oktobru biciklisti su mogli optimalno da treniraju i vidjena je veoma kvalitetna trka.

Vožena su 22 kruga u ukupnoj dužini od 115km, na startu se pojavilo oko 40 biciklista iz sedam balkanskih zemalja. Za Reprezentaciju Srbije nastupili su i biciklisti Borca Stefan Stefanović i Marko Danilović. U prvom delu trke formirala se vodeća grupa od 9 takmičara medju kojima su bili Stefanović i Danilović, kao i još dvojica takmičara iz Srbije Veljko Stojnić i Dušan Kalčaba. Ova grupa je u početku radila složno i imala značajnu prednost, ali kako je bilo četvorica biciklista iz Srbije ostali su počeli da taktiziraju, tako da taj beg nije mogao da opstane. U takvoj situaciji dolazi do cepanja vodeće grupe na dva dela, a potom se sami na 6 krugova pre kraja odvajaju Marko Danilović i Veljko Stojnić i složno nastvaili ka cilju. Njihovi pratioci iz vodeće grupe su dostignuti od glavne grupe i ova situacija nije odgovarala ostalim reprezentacijama. Počeo je lov za odbeglim dvojcem i prednost se iz kruga u krug smanjivala.

Postojala je velika opasnost da budu dostignuti u zadnjem krugu, tako da je Marko Danilović dao sve od sebe da ovaj beg opstane i žrtvovao svoj plasman zarad pobede svog reprezentativnog druga. Danilović je iscrpljen na ulasku u zadnji krug stao, a Stojnić sa dovoljnom prednošću nastavio dalje i ostvario veliku pobedu. U zadnjem krugu iz glavne grupe Stefan Stefanović pravi napad, odvaja se sa jednim takmičarem i Turske i Bugarske i u sprintu osvaja treće mesto.

Ovaj rezultat Stefana Stefanović u dresu Reprezentacije Srbije je šlag na torti na kraju sezone posle jedne od najuspešnijih godina Biciklista Borca.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar