Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ilija Đoković pred susret sa Metalcem: Da pokažemo koliko vredimo

post-title


U okviru 7. kola KLS lige košarkaši Borca će odmeriti snagu sa starim znancem, ekipom Metalca iz Valjeva (subota, 19 časova).

Ovaj meč dolazi nakon ubedljive pobede Čačana u susretu sa Vršcem. Kao što je Đorđe Majstorović naglasio nakon duela, način na koji je domaćin igrao u drugom poluvremenu tog susreta treba da bude model po kom će nastupati i u narednom periodu. Naime, iako se čačanski tim mučio u prvih 20 minuta, u drugom delu je pokazao sav potencijal i košarkaško umeće, na kraju ubedljivo trijumfujući.

Valja napomenuti i to da je Borac jedini tim u domaćem takmičenju koji još uvek ne zna za reč poraz. A izabranici Jovice Arsića će se potruditi da tako ostane i nakon okršaja protiv Metalca. Istina, posao neće biti lak, jer Valjevci kada imaju dobar dan mogu biti veoma neugodan rival. Ali ne treba sumnjati da će Borac u subotu veče zabeležiti novu, sedmu vezanu pobedu u KLS ligi.

Član stručnog štaba Vladimir Zlatanović smatra da duga i naporna putovanja uzimaju danak i dobrano umaraju igrače.

"Posle dobrih igara i pobeda u Novom Sadu protiv Vojvodine, kao i nedavne nad Vršcem važimo za velikog favorita protiv Metalca. Takođe, to pokazuje i stanje na tabeli. Mi smo ubedljivo prvi u KLS, a oni među poslednjim. Ali moramo imati u vidu da igramo mečeve na tri dana, gde putovanja odnose ogromnu energiju igračima. Zbog toga se rotira veliki broj igrača, kako bi se održala potrebna svežina, kako na terenu u toku samog meča, tako i za neki duži period", kazao je Zlatanović još dodavši.

"Moramo biti maksimalno koncentrisani protiv Metalca. Međutim, pravim pristupom i dobrom igrom verujem da ćemo doći do nova dva boda", izjavio je Vladimir Zlatanović.

Pouzdani organizator igre Ilija Đoković naglašava da je pobeda jedina opcija koja dolazi u obzir.

"Lepu uvertiru napravili smo pobedom protiv Vršca u ABA 2 ligi. Sada nam dolazi Metalac, ekipa koja je zajedno već neko vreme, samo što ove sezone nije uspela da pronađe dobar ritam i pravu formu. To pokazuje njihovo stanje na tabeli. Ipak, sigurno je da ne dolaze u Čačak kako bi se odmah predali, već će tražiti svoju šansu. Na nama je da pred domaćom publikom pokažemo ko smo, šta smo i koliko vredimo", reči su reprezentativca Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar