Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Aleksandra Vukajlović tipuje za lečenje mališana Bogdana Topalovića iz Čačka

post-title


Danska je pala! Rusija je na redu… Ovo je patriotski izdvojen tip na učinak naših rukometašica na Evropskom prvenstu na kom učestvuje naša mlada gošća Aleksandra Vukajlović. MOZZART Sport joj želi da Ruskinje već sutra padnu, ali nikako i današnji “Humanitarni tiket u podne”, za koji je uprkos tenziji, suprotno karantin filozofiji, priprema za ovako bitan susret odvojila vreme ne bi li došla do kvote 23,08!

Hvala Aleksandri, a pošto nemamo previše vremena, budući da je parket čeka, tek nešto pre nego što je otkucalo podne pitamo za koga tipuje u najjačoj kladilačko - plemenitoj akciji na ovim prostorima?

“S uverenjem da ništa ne odlaže plemenitost, i da je mimo sporta najbitnija volja i želja da se pomogne, želja mi je da pomognem lečenje čačanskog mališana Bogdana Topalovića. Njegova borba s leukemijom, i to sa svega pet i po godina, dečakova je najvažnija životna utakmica koju ne odlaže ni jedno sportsko takmičenje”…

Fascinantne reči zahtevaju munjevitu realizaciju! Zato bez zadrške krećemo put bet analize pet parova od kojih očekujemo 230.800 dinara MOZZART donacije za lečenje dečaka, sada već prekaljenog borca sa teškim izazovom.

BORNMUT – LIVERPUL, prvi je na redu, jer Premijer liga je tradicionalno jedno od najjačih takmičenja u kladilačkoj ponudi MOZZARTA. To što su Zvezda i PSŽ uradili moćnom Liverpulu, još ove sezone nije uspelo ni jednom timu u Premijer ligi. Najjača odbrana u ligi, danas gostuje Bornmutu koji je za 15 kola primio 22 gola, a na minulih pet susreta u četiri navrata gubio s GG3+ ishodima. Pobeda nad Hadersfildom u proteklom kolu čini se kao lagani predah pred Liverpul koji je Bornmut u aprilu rutinski precrtao s 3:0. Sudeći po trenutnim formama, goleada i ovoga puta ne bi trebalo da izostane.
“Neka bude GG, smatram da bi takav ishod mogao da nas obraduje s kvotom 1,67”, poručila nam je rukometašica.

Idemo na susret RIJEKA – LOKOMOTIVA ZAGREB. Domaća Rijeka se penje, a Lokomotiva pada na tabeli. Klub sa Rujevice nalazi se trenutno u najboljoj formi u ligi, a danas ga očekuje meč sa najprijatnijim iznenađenjem prvenstva. Lokosi su doskoro bili veoma blizu lideru Dinamu, ali su u poslednja tri meča bez pobede što je omogućilo Rijeci da se približi. Jasno je kolika je važnost ovog susreta.
“Moj tip ide na domaću Rijeku, dakle jedna interesantna jedinica”.

Sledeća utakmica dolazi iz Premijer lige, KARDIF – SAUTEMPTON. Reč je o timovima koji će se izvesno boriti za opstanak. Kardif je popravio formu u poslednje vreme, dobio dva od četiri prethodna meča, dok Sautempton od pobedom nad Kristal Palasom prvog dana septembra ne može da dođe do drugog trijumfa u Premijer ligi. Na uzorku od četiri prvenstvene utakmice, Kardif je minule tri igrao uz po gol na obe strane, za razliku od Sautemptona koji je svaki put ispoštovao ovaj tip.
“Ponovo jedna MOZZART jedinica”, kratko je prokomentarisala Aleksandra.

Naravno, nije imala vremena za dalju elaboraciju, jer već je morala da se uhvati u koštac s mečom VILJAREAL – SELTA. Viljareal je potpuno podbacio ove sezone. Ako nastavi ovim putem teško da će i sledeće godine predstavljati Španiju na međunarodnoj sceni, pošto je tik iznad zone ispadanja. Na svu muku Žuta podmornica će u okršaju sa Seltom morati da kombinuje tim, jer ga u četvrtak očekuje odlučujući duel u Ligi Evrope protiv moskovskog Spartaka. To bi mogao da iskoristi rival iz Viga.
“Biću zadovoljna s golovima, odnosno sa 3+”.

Naša današnja gošća, kladilačku seansu završila je na utakmici Serije A, LACIO – SAMPDORIJA. Forma Lacija je u drastičnom padu, pošto Rimljani već četiri meča ne znaju za pobedu. Preciznije, tri puta su remizirali u Seriji A i izgubili od Apolona u Ligi Evrope. Sa druge strane, Sampdorija je crni niz (pet utakmica bez pobede; tri poraza i dva remija) arhivirala sa dve pobede, od kojih je jedna bila u kupu. Lacio i Samp su nas navikli na vatromete prethodnih godina, što potvrđuje i pet vezanih mečeva na kojima je viđeno bar tri gola. Na minula tri palo ih je - 17!
“Kombinujem 1&2+”, poručila je Aleksandra MOZZART svetu koji njoj i drugaricama želi su sreću, ubojit šut i čvrstu odbranu na utakmici s neugodnim Ruskinjama.

Inače, mlada rukometna reprezentativka Srbije potiče iz sportske čačanske porodice. Majka Marija, inače doktorka, svojevremeno je veoma uspešno igrala košarku i bila kapiten ŽKK Gradac koji je tada bio u najvećem usponu, takmičio se u eliti i dupke punio dvoranu kraj Morave. Otac Dejan, poznatiji kao Vukas, bio je velika rukometna nada, ali se više ostvario kao trener i rukometni funkcioner. Dakle, Aleksandra rođena 1997. godine imala je sve predispozicije da postane ovo što jeste, a ono što valja reći, da naša gošća trenutno s puno uspeha nosi dres Bekeščabe, naravno uz nacionalni u kom očekujemo da zablista već sutra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar