Saopštenje SNS Čačak
-Naš narod lepo kaže: “Nemoj, pa se ne boj!” Očito da pojedinci na političkoj sceni Srbije i Čačka nisu ozbiljno shvatili ovu drevnu mudrost, tako da im se sada njihove laži i podmetanja, za koje su imali obilatu podršku pojedinih lokalnih medija, žestoko obijaju o glavu. Ova konstatacija se pre svega odnosi na jadne političke manipulatore iz Srpskog pokreta Dveri, mada ni ostali njihovi istomišljenici ne prolaze mnogo bolje.

Dok su javnosti servirali i potpirivali lažne priče o raskolu u vladajućoj gradskoj koaliciji, o tobože nepomirljivoj netrpeljivosti među lokalnim stranačkim funkcionerima i strujama unutar Gradskog odbora Srpske napredne stranke i Odborničkoj grupi “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, najavljivali sve moguće najcrnje scenarije i svoj skori dolazak na vlast, za to vreme se njihova politička “kuća” krunila, urušavala i vrlo verovatno će se ubrzo srušiti kao kula od karata. U svojoj nakaradnoj političkoj bori su se toliko srozali da više nigde ne smeju transparentno da se pokažu, već se kriju iza protesta nekakvih nezadovoljnih građana, sklanjaju se po ćoškovima i mesto za govornicom ustupaju ljudima koji malo toga konkretnog imaju da kažu, a pitanje je i čime su oni zaista nezadovoljni.

U svojoj slepoj želji za vlašću, ma na kom nivou ona bila, lider Dveri Boško Obradović je toliko izgubio kompas da više ne raspoznaje ko mu je pravi i iskren saradnik, već u svojoj paranoji i uobrazilji sve vidi kao neprijatelje i pretendente na stranački tron. Tako je nakon “ubistva” svog političkog oca Vladana Glišića, jednog od osnivača tog pokreta, krenuo u obračun sa Novom Srbijom i doprineo njihovom debaklu na lokalnim izborima u Čačku 2016. godine, mada mu je svojevremeno upravo ta stranka godinama bila podrška prilikom brojnih promocija, pre svega na pojedinim čačanskim televizijama.

Svoj diktatorski karakter Obradović je pokazao najnovijim potezom, izbacivanjem iz Poslaničkog kluba profesora dr Miladina Ševarlića, jednog od svakako najumnijih i najkorektnijih poslanika u Skupštini Republike Srbije, kao i sukobom sa Srđanom Nogom, koga je do te mere isprovocirao da je ovaj najavio kandidaturu za predsednika Dveri, za šta ima podršku Gradskog odbora Beograda. Zaslepljen mržnjom i besom, aktuelni prvi čovek Dveri je, kako prenose mediji, zvaničnu interenet prezentaciju tog odbora proglasio za lažnu.

Kako trenutno stoje stvari, uz Boška Obradovića su čvrsto ostali izgleda samo oni koji od svog političkog angažmana imaju neku konkretnu korist.

O doslednosti trenutne politike Dveri (menja se od prilike do prilike) možda najbolje govori sadašnji čvrst stav da ostanu uz Dragana Đilasa i ekipu koja je za 12 godina na vlasti pokazala kako ne treba voditi Srbiju i našu prestonicu. Uostalom, nije bilo zasedanja Skupštine grada Čačka, a da odbornici Dveri ne pomenu pljačkaške privatizacije, urušavanje srpske privrede, odliv mozgova i ko zna šta još što je relikt upravo perioda kada je na čelu države bila Demokratska stranka, uz obavezni slogan: “Da ovi odu, a da se oni ne vrate”. Da ne pominjemo da su ulazak u EU i NATO, kao i podrška LGBT populaciji politika trenutnih Obradovićevih pajtaša, a upravo su te stvari deklarativno nespojive sa programom Dveri. Ili sada možda više nisu?
Informativna služba GO SNS Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here