Prvo zasedanje Skupštine opštine Gornji Milanovac u novoj kalendarskoj godini održano je danas. Na samom početku odbornici su usvojili Zapisnik sa prethodnog zasedanja, nakon čega se krenulo sa razmatranjem današnjeg Dnevnog reda.

Tokom jedne diskusije predsednik Kovačević je rekao da je odabran izvođač za prvu fazu radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Gornji Milanovac.

– Kompanija „Ramark“ iz Čačka, koja je podnela zajedničku ponudu sa još nekoliko kompanija, izvodiće radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u prvoj fazi. To znači energetska efikasnost, zamena svih krovova, prozora, vrata i svega što je predviđeno planom i projektom.

Kovačević je izjavio da je rukovodstvo opštine Gornji Milanovac već obavilo nekoliko sastanaka sa zaposlenima u Opštoj bolnici kako bi se organizovao neometan rad ove zdravstvene ustanove za vreme izvođenja radova.

– Prvu fazu radova ćemo završiti sa minimalnim remećenjem rada zaposlenih i funkcionisanja Opšte bolnice. Što se tiče druge faze, sa kojom treba da počnemo do kraja ove godine, biće malo kompleksnija organizacija samog posla, ali će pacijenti iz Opšte bolnice, kako koja zgrada se bude renovirala, biti upućivani u okolne zdravstvene ustanove, u Bolnicu Čačak ili Klinički centar u Kragujevcu.

Prvi čovek Gornjeg Milanovca je izjavio da za to već postoji dogovor, a da u okviru Ministarstva zdravlja postoji i uobičajena procedura prema kojoj se postupa kada su ovakve stvari u pitanju.

– Radovi moraju teći svojom dinamikom i mi želimo da za dve godine imamo najsavremeniju Opštu bolnicu u ovom delu Srbije. Ukupno ulažemo negde oko milijardu i petsto miliona dinara, od čega je za građevinske radove predviđeno milijardu i dvesta miliona dinara, a trista miliona za nabavku nove opreme.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni rasporeda rada i dnevnog reda u Domu zdravlja Gornji Milanovac, kao i predlog Statuta opštine Gornji Milanovac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here