U Beogradu je od 21. do 24. februara održan 41. Međunarodni sajam turizma, a tokom četiri sajamska dana predstavilo se 1.103 izlagača, od toga 293 inostrana iz 50 zemalja.

Turistička organizacija Čačka imala je svoj štand u okviru turističke regije Zapadna Srbija, u hali 4, gde su se predstavile turističke organizacije regija, gradova i opština Srbije.

Posetioci sajma, organizatori putovanja i predstavnici medija bili su u prilici da se informišu o ponudi grada Čačka kroz veliki broj štampanih publikacija, promociju putem video materijala – promotivnih filmova i promocije u programima koji su organizovani na štandu regije. Organizovana su i dva posebna programa promocije u petak 22. i subotu 23. februara, sa najavama manifestacija koje će se ove godine održati u gradu i okolini – Sabor frulaša Srbije, Etno fest, Kupusijada, Plodovi Zapadnog Pomoravlja i Karusel. Najave ovih događaja organizovane su uz prateći kulturno-umetnički program. U subotu je najavljen rok festival PRIČA uz emitovanje filma koji je posetiocima sajma dočarao atmosferu sa sa prošlogodišnjeg festivala.

Promotivnim filmom UTP “Morava” Čačak, predstavljena je ponuda ovog hotelsko-ugostiteljskog preduzeća, a predstavnici hotela “Aveny” Čačak, zainteresovanim posetiocima delili su vaučere sa sajamskim popustom za smeštaj u ovom objektu.

U petak 22. juna na sajmu je dodeljeno priznanje turističkoj agenciji “Lazena” za jedan od najboljih programa odabranih na konkursu koji je organizovao najveći on line portal “Serbian Adventures” za organizovane programe putovanja u Srbiji. Na konkursu koji je prethodno raspisan, sa temom “5 idealnih dana za odmor u Srbiji”, turistička agencija “Lazena”, uz podršku Turističke organizacije Čačka, kreirala je program “Odmor u lepotama Ovčarsko-kablarske klisure i autentična Srbija”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here