Građevinska firma „Elkoms“ d.o.o. iz Beograda počela je sa izvođenjem radova na adaptaciji i opremanju prostora podruma i prizemlja poslovnog objekta u Rajićevoj ulici, objekta nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac. Predviđeno je da u ovom poslovnom prostoru bude sedište budućeg Start-up centra u Opštini.

Ovim povodom predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je radove i izjavio da je lokalna vlast u saradnji sa Ministarstvom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj ministra Nenada Popovića dobila oko četrdeset miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

– Od ukupnog iznosa šest miliona dinara odnosi se na obuku i program Start-up centra. Ovaj aranžman smo napravili sa Udruženjem građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ITC Hub iz Beograda i sa nevladinom organizacijom „GM Optimist“ iz Gornjeg Milanovca.

Kovačević je dodao da će Start-up centar imati na raspolaganju 350m2 prostora nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac, koji će moći da koriste svi sugrađani koji budu želeli da učestvuju u obuci i realizaciji ovog programa.

– Ja sam pogledao program koji su već uradili ljudi iz ITC Hub-a i mislim će on odgovarati i našoj privredi i našem stanovništvu, a da će dosta koristi imati i naši mladi koji se bave inovacionim tehnologijama.

Takođe, dodao je i da prema svim parametrima i prema ocenama resornog Ministarstva projekat Start-up centra koji se sprovodi u Gornjem Milanovcu je ocenjen sa najvišom ocenom.

Za iznos od oko trideset i tri miliona dinara predsednik Kovačević je rekao da će biti utrošen za potpunu uređenje prostora, kao i na opremanje istog sa modernom tehnologijom koju zahteva jedan savremen Start-up centar.

Kako je izjavio, očekuje se da Centar da odlične rezultate, imajući u vidu da se i privreda zainteresovala za ovaj projekat. Ovom prilikom predsednik je najavio da će u narednih mesec dana biti održana prezentacije ovog projekta pred Klubom privrednika, koju će sprovesti zaposleni iz ITC Hub-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here