U pretposlednjem, 21. kolu ABA 2 lige košarkaši Borca putuju u Sloveniju na duel sa Rogaškom (sreda, 19 časova).

Biće ovo još jedan veoma važan meč za čačanski tim. Ukoliko bude slavio u Rogaškoj Slatini, biće korak bliže ostvarenju ovogodišnjeg ABA 2 cilja, odnosno plasmanu među četiri najbolje ekipe. Naravno, ukoliko Borac pobedi u Sloveniji, neće u potpunosti završiti posao, jer će dilema u biti rešena tek u poslednjem kolu u okršaju sa Sutjeskom.

Trener Borca Jovica Arsić ima pozitivno mišljenje o narednom protivniku.

,,Očekujem da utakmica protiv Rogaške bude izuzetno teška. To je dobar tim, koji mnogo bolje igra pred domaćom publikom. Iako nema šansu da se plasira među četiri najbolja tima, verujem da im sportska etika nalaže da se bore do samog kraja. Neće biti lagan posao u Sloveniju, u to nema sumnje”.

Čačani bi protiv Rogaške mogli biti lišeni pomoći dva veoma važna igrača, Radovana Đokovića i Đorđa Majstorovića.

,,Radovan Đoković i Đorđe Majstorović su protiv Dinamika doživeli povredu, tako da nakon tog meča nisu u trenažnom procesu. Ipak, nadam se da ćemo u narednom meču biti kompletni.”, dodao je kormilar Čačana.

Bez obzira na nedaće, strateg Arsić poručuje.

,,Uzevši sve u obzir, verujem da imamo razloga za optimizam. Ukoliko budemo kompletni, i ponovimo dobru igru, ne sumnjam da možemo do pobede na gostovanju“.

Ilija Đoković, MVP minulog kola ABA 2 lige smatra da se Borac nalazi u dobrom ritmu, što je dokazao prošle nedelje.

,,Posle dve ubedljive pobede nad Dinamikom i Beovukom očekuje nas važan meč u Sloveniji. Dobro treniramo, detaljno se spremamo za okršaj u Rogaškoj Slatini. Biće teško, ali ako budemo na nivou nekih prethodnih partija računam da ćemo se vratiti sa dva važna boda“.

Što se tiče utakmice u Rogaškoj Slatini…

,,Rogaškoj pobeda protiv nas ništa neće značiti jer je izgubila šansu da se nađe među četiri najbolja tima. S druge strane, trijumf bi nama mnogo koristio, jer bismo bili korak bliže plej-ofu. Ipak, svima je jasno da će poslednje kolo i utakmica sa Sutjeskom odlučivati ko ide dalje. Ali pobedom u Sloveniji učiniće nam posao mnogo lakšim, jer protiv Nikšićana ne bismo morali da jurimo razliku“, završio je reprezentativac Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here