Ono što je Mediaportal najavio pre nekoliko dana, postaje sve izvesnije, jer kako Kurir ekskluzivno saznaje od izvora iz Grčke, Olimpijakos i vođstvo ABA lige ušli su u završnu fazu pregovora.Rezultat sastanka biće ulazak pirejskog košarkaškog giganta u regionalno takmičenje sa bivšim jugoslovenskim klubovima.

Olimpijakos bi prema našim saznanjima trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa ABA ligom, a pregovore su u Beogradu vodili generalni menadžer kluba Hristos Stavropulos i direktor crveno-belih Hristos Bafes.

Isti dvojac uputiće se i u Zagreb kako bi sa predstavnicima Cedevite i Cibone obavili konsultacije, posle čega će u Podgorici prisustvovati trećem meču finalne plej-of serije između Budućnosti i Crvene zvezde.

Nakon što obave razgovore sa kolegama iz svih ABA ligaša, čelnici Olimpijakosa dobiće jasniju sliku o takmičenju kao i najboljem modelu svog učešća u njemu, jer još nije najpreciznije objašnjeno kakav će status zadržati u grčkoj košarci i kakva će biti reakcija vođstva Evrolige na ovu selidbu.

Ulazak Olimpijakosa u regionalno takmičenje ne bi bio presedan, jer su u ABA ligi već učestvovali klubovi “sa strane” poput Makabija (u dva navrata: 2002/03 i 2011/12), češki Nimburk (2010/11), bugarski Levski (2014/15) i mađarski Solnok (2012-2015).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here