ČAČAK – Prvi put otkako je Čačak dobio status grada, sednica Skupštine održava se na selu. Tačnije, u prostorijama Mesne zajednice u Konjevićima, na oko pet kilometara od centra Čačka.

Novost je i to što je sednica počela u oslabljenom sastavu – na početak je jutros došlo 39 od ukupno 75 odbornika, jer su skoro svi opozicionari ostali kod kuće. Izuzetak je, u tom pogledu, nekoliciona odbornika iz opozicione GG “Za napredniji Čačak – Dr Aleksandar Radojević“.

Pod uslovom da vladajuća garnitura obezbedi kvorum mi ćemo se pojaviti na nekoliko ključnih tačaka koje su od bitne važnosti za budućnost grada. Recimo, Statut grada je stavljen na dnevni red bez javne rasprave, to su stvari kojima se bavimo već duže i ne bismo smeli da propustimo da se pojavimo za govornicom. Naravno da ostajemo opozicija. Zavisi kako se stvari budu odvijale, mi smo grupa građana koja je slobodnomisleća opopziciona stranka, ko želi da bude ne nekoj tački može, pratićemo situaciju tokom dana – kazao nam je dr Aleksandar Radojević , i seo u odborničku klupu čekajući otvaranje sednice.

Šta o ovom potezu opozicije misli Aleksandar Maksimović, šef vladajuće odborničke grupe Srpske napredne stranke?

Ne čudi me ponašanje dr Radojevića i odbornice Violete Marković, oni su često lutali u nekim svojim opredeljenjima, nemaju jasan smer u politici. Stvarno ne znam koji je razlog njihovog dolaska.

Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada, zahvalio se Mesnoj zajednici Konjevića za ustupljen prostor, poručujući:

Jedna od najzanimljivijih tačaka ove sednice je nova mreža škola na našem području, koja je dobila saglasnost nadležnog ministarstva.

Inače, gradski parlament Čačka trenutno je beskućnik, pošto se renovira velika dvorana u centru grada, gde su decenijama držane sednice vlasti u ovom mestu.

Izvor. RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here