“Ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale”, poručio je najbolji teniser planete Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da uvek pokušava da predstavi Srbiju u najboljem mogućem svetlu i da se ponekad pita da li treba da se uključi u politiku ili stvari u tenisu koje nisu samo u vezi sa igrom.

Pritom je verovatno najviše mislio na probleme i prava tenisera, pošto je predsednik saveta igrača, ali i na opšte poteškoće ljudi u svetu…

“Sve što radim, radim savesno i odgovorno. Celog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale”, rekao je Đoković za Ekip.

Srpski teniser govorio je i da želi mir u svetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko poreklo uticalo na karakter, istakao je da svi mi imamo genetsku memoriju.

“Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mestu u neko vreme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Morao sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživeo sva ta iskustva. To ne bih rekao u to vreme, bilo je odvratno”, zaključio je Đoković.

Izvor: Mondo

1 KOMENTAR

  1. Dragi Nole, zelela bi kao i verujem mnogi, da nam politicari budu razmisljanja kao ti i da vole nasu zemlju i narod poput tebe.
    Kandiduj se za predsednika,molim te.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here