Nekadašnji domar OŠ “Vuk Karadžić” u Čačku N. P. sumnjiči se da je u dogovoru sa radnikom (ili više njih) firme “Euro Motus” ukrao 4.000 litara nafte, namenjene za grejanje škole.

Kako Morava info nezvanično saznaje, on je pre nekoliko nedelja priveden u Policijsku upravu u Čačku, gde je dao izjavu u vezi sa ovim slučajem. Istraga je i dalje u toku.

Škola u kojoj je N.P. radio odmah je reagovala i u skladu sa važećom procedurom ga suspendovala nakon okončanog disciplinskog postupka.

Domaru N.P. nakon saslušanja u tužilaštvu nije određen pritvor.

Direktor škole Milka Ikonić kaže da zaposleni u školi nisu ništa znali o ovoj krađi, već da je, najverovatnije, policija duže vreme pratila isporuku nafte od strane firme “Euro Motus”, koja je, preko javnih nabavki, izabrana da distribuira naftu školi.

– I mi smo bili iznenađeni kada smo saznali za ovaj neprijatni slučaj. Napominjem da nafta nije istakana iz rezervoara škole, već da su uzimali naftu iz samih cisterni. Navodno je vrednost te nafte 600.000 dinara. Škola je odmah preduzela sve neophodne mere protiv domara, i on je suspendovan – kazao je Ikonić.

Kako saznajemo, domar je već stekao uslov za penziju, pa je ubrzo posle ovog događaja penzionisan, a škola je zaposlila novog domara. N.P. je u školi radio skoro dve decenije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here