Lučani – Rukovodstvo Opštine Lučani zajedno sa privrednim subjektima, svim preduzećima iz industrijske zone, Domom zdravlja, Dečjim vrtićemi domaćinstvima iz okolnih naselja poslali su pismo generalnom sekretaru RS Nikoli Selakoviću, u kome se zahvaljuju predsedniku države Aleksandru Vučiću na ispunjenom obećanju. Odbrambeni bedem pored reke Bjelice je izgrađen u rekordnom roku, što je spaslo Lučane da ovoga puta ne budu poplavljeni.

„Kiša koja je u ranim jutarnjim časovima 3. juna ove godine zahvatila opštinu Lučani nije bila zapamćena do sada. Bujični potoci i pritoke, za samo nekoliko sati, slili su se u reku Bjelicu, koja je nosila sve pred sobom i pretila je da potopi čitavu Opštinu u njenom zahvatu.

Varošica Lučani, njeni privredni subjekti, počev od preduzeća „Milan Blagojević“, svih preduzeća iz industrijske zone, Dom zdravlja, Dečji vrtić, domaćinstva iz okolnih naselja još uvek pamte katastrofalne posledice i nanete materijalne štete iz poplava od 2014. i 2016. godine.

U tim kritičnim trenusima opštinu Lučani je posetio sadašnji predsednik RS Aleksandar Vučić i obećao svima, da će RS preduzeti sve neophodne mere da se ovi nemili događaji više ne ponove.
Sve što je tokom njegovog obilaska Namenske, preduzeća iz industrijske zone i okolnih sela, tada obećao, u potpunosti je ispunio.
Zahvaljjući njemu i njegovomo angažovanju na obezbeđenju neophodnih sredstava, u rekordnom roku izgrađen je odbrambeni bedem pored reke Bjelice, duž fabrike „MB – Namenska”, industijske zone i okolnih naselja.

Odbrambeni bedem je juče prvi put bio na ispitu i pokzao se vrlo efikasnim. Zajvaljujući njegovoj izgradnji, spašeni su Lučani od najgore do sada nezapamćene elementarne katastrofe.
Instalirane srpne pumpe za prepumpavanje nabujalih voda, u varošici Lučani, su takođe imale sovje primene i dokazale opravdanost ulaganja u njih, što je veliko iskustvo za sve nas.

Konačno građani Lučana, zaposleni preduzeća „Milan Blagojević – Namenska”, privredni subjekti u industrijskoj zoni i meštani okolnih sela, koja su do sada bila plavljena, ovoga puta bili su bezbrižni, na radost svih nas.

Najzaslužniji za sve to je predsednik RS Aleksandar Vučić kome odajemo ogromnu zahvalnost. Bez njegovog ličnog angažovanja, kao i Državnih institucija, danas bi u Lučanima pričali o još jednoj elementarnoj katastrofi.
Hvala puno gospodinu predsedniku za sve što čini, ne samo za nas, već i za građane Srbije”, navodi se u pismo koje su Lučanci uputili generalnom sekretaru RS Nikoli Selakoviću.

Potpisnici ovog pisma su od predsednika Opštine Lučani Milivoja Dolovića, generalnog direktora preduzeća „Milan Blagojević – Namenska” Radoša Milovanovića, preduzeća „Panekspres”, preduzeća „Maksima”, preduzeća „Naš stan”, preduzeća „Radionica Krsmanović”, preduzeća „Stakloreklam”, preduzeća „Antović petrol”, preduzeća „aurora”, preduzeća „Fapromal” do Mesnog odbora SNS u Lučanima i OO SNS.

Izvor: GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here