Centralnoafrička republika 14. je država koja je povukla priznanje Kosova. Prema rečima ministra inostranih poslova Ivice Dačića tu nije kraj.

– CAR je 14. zemlja koja se na takav način izjasnila. Kosovo je tvrdilo da ima 116 zemalja koje priznaju, sad mogu da kažem da je taj broj pao ispod 100. Cilj nam je da to bude ispod polovine članica UN – rekao je ministar.

Ovo je 14. zemlja koja je povukla svoj stav o priznavanju Kosova, odnosno precizirala ga, rekao je Dačić.

To su do sada učinili i Republika Palau, Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Granada, Unija Komora, Burundi, Komonvelt Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.

Dačić je najavio da postoji još jedna zemlja koja je donela odluku o povlačenju priznanja, ali već mesec-dva ne želi to da objavi da ne bi iritirala međunarodnu zajednicu.

Posetimo, Dačić je nedavno najavio i da će do kraja godine još najmanje šest država povući priznanje.

– Do kraja godine će još najmanje šest država povući priznanje. To je važno zato što oni kažu da je sve gotovo, da ih je priznalo 116 zemalja. E, važno je da mi pokažemo da nije gotovo i da moraju da pregovaraju sa Srbijom. Da bi se postigli rezultati, mora se biti posvećen u negovanju dobrih odnosa sa tim zemljama. – kaže Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here