Narodni poslanik i poverenik GrO SNS u Čačku Marko Parezanović ocenio je na današnjoj konferenciji za medije najavu bojkota izbora od strane opozicije kao politički apsurd i alibi za očekivani neuspeh.

“Najava bojkota izbora od strane opozicije predstavlja retko viđen politički nonsens, jer se protiv izbornih pravila sada bore oni koji su ta ista pravila doneli. Još veći apsurd je kada Boško Obradović 2012. godine napravi časopis od 30 strana koji sam vam više puta pokazivao i na kojima detaljno piše kako su Đilas, Tadić i Jeremić krali izbore, da bi se danas sa tim istim ljudima borio za fer izbore. To je politički apsurd kakav samo Obradović može da napravi. Isto tako je ogroman skandal da bivši predsednik Boris Tadić izjavi da će Vučić pristati na promenu izbornih pravila ako mu stranci zaprete motkom. Verovatno se radi o autoprojekciji i uspomenama na to kako su stranci sa njim razgovarali dok je bio predsednik” – rekao je Parezanović.

Parezanović je rekao i da je bojkot izbora alibi opozicije, a koliko je sve to besmisleno vidi se po tome da je opozicija u skupštini Srbije govorila više nego vlast.

“Oni bojkotuju skupštinu u kojoj su govorili više nego vlast. Opozicija čini 1/3 parlamenta, a govorili su za skupštinskom govornicom 575 sati, dok je vlast koja čini 2/3 parlamenta za govornicom provela 551 sat. Opozicija je imala 102 nastupa po poslaniku, a vlast 60. Dveri su imale 10 sati govora po poslaniku, a SNS 3.4 sata po poslaniku. Pritom naglašavam da je presek rađen 9. juna i da bi razlike bile drastičnije da se kao datum uzeo početak bojkota. I ono su se sami odrekli mogućnosti da se satima obraćaju građanima u direktnom prenosu na nacionalnoj televiziji. Ti dovoljno govori o njihovoj mudrosti” – istakao je Parezanović.

On je govorio i o informacijama koje je na konferenciji za medije izneo Boško Obradović koje se tiču promena u povereništvu SNS koje bi trebao da preuzme novi poverenik iz Pančeva.

“Ne znam ima li smisla i komentarisati to što Obradović govori. Setite se samo priča iz 2016. godine kako će SNS da pobedi u Čačku, a onda da proda mesto gradonačelnika Velimiru Iliću. I videli ste da je sve jedna velika laž. Obradović o SNS priča kako bi skrenuo pažnu sa problema koje ima u svojoj stranci. Dveri su napustili 3 narodna poslanika, u Čačku 4 odbornika, a prema mojim informacijama Dveri je napustila još jedna odbornica, dok još jedan odbornik o tome intenzivno razmišlja, a Boško nek i dalje gleda u tuđe dvorište. A tek će se govoriti o tome kakve su pritiske i ucene trpeli odbornici Dveri, kako im je otiman novac. Dozlogrdilo ljudima da svoju crkavicu daju da se plate prostorije Dveri, dok Bosko Obradović pravi kombinacije sa novcem koji dobija od drzave, stranka mu kupuje skupa odela, ručkove, stan na dedinju, automobile. Obradović je ljude iz Dveri sa kojima je 20 godina blisko sarađivao zamenio za Đilasa i na kraju će mu samo on i ostati”- zaključio je Parezanović.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here