Petlići čačanskog kuba u prejakoj konkurenciji osvojili drugo mesto na memorijalu „Vlada Dimitrijević“ . Najbolji golman turnira Nemanja Milutinović, čuvar mreže Borca 1926

Čačanskim Zebricama kapa dole za drugo mesto na memorijalu „Vlada Dimitrijević“ u Raškoj! Ponosan je i njihov trener Dragan Biočanin koji je iz Čačka poveo najmlađu ekspediciju, poletarce kluba koji već decenijama slovi za institut, rasadnik mladih talenata. Da li su najmlađi fudbaleri Borca 1926 iz generacije 2007/2008. mogli i do prvog mesta? Pa verovatno da, pošto su čačanski dečačići posle zaista velike borbe u finalu izgubili od Crvene zvezde sa 3:0…
Da ne bude zabune, ovaj rezultat posledično ne ukazuje na inferiorne ocene nastupa petlića Borca 1926. Utisak sa aut linije pre bi fudbalskim žargonom izgledao ovako – čačanske Zebrice igrale su egal sa beogradskim vršnjacima.
Inače, na turniru je učestvovalo 12 ekipa. O jačini konkurencije najbolje svedoči podatak da su pored Zvezde igrali i Čukarićki, Voždovac, Bojvodina, banjalučki Borac, Napredak iz Kruševca i da ne ređamo… Bitno je međutim reći da je Borac dobio Sport klub 99 iz Novog Pazara sa 5:0, te da su Čačani imenjački klub iz Banja Luke savladali sa 2:1. Za najboljeg golmana turnira proglašen je čuvar mreže čačanskog Borca, mladi Nemanja Milutinović.
Zaključak je suvišan. Sigurno je jedino da omladinska škola s Gradskog stadiona kraj Morave ima potencijale kojima bi pozavideli mnogi. Borac u tom smislu već decenijama gradi reputaciju vrhunske fudbalske škole, a inicijative na omasovljenju, regionalizaciji klupskih efektiva u smislu okupljanja što više talentovanih mališana nedvosmisleno ukazuju da je fudbalska pedagogija u Čačku jedna od najjačih u Srbiji. Dokaz za to su i najave Aleksandra Ivkovića, trenera mladih Zebrica o novom, ovogodišnjem izdanju projekta „Deci s lujbavlju – jedan je Borac“, s posebnim iznenađenjima i programom o kom će javnost biti blagovremeno informisana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here