Borac – Tamiš
90:64 (18:18; 32:15; 22:8; 18:23)
Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mrdak, Stefanović, Sedlar.
Borac: Alikadić 6, Popović 7, Đoković 6, Krsmanović 2, Bumbić 5, Gavrilović 7, Majstorović 11, Kočović 6, Nerandžić 8, Džouns 10, Todorović 9, Čarapić 13.
Tamiš: Nikolić 5, Čabrilo, Radović 4, Vasić 8, Pavićević 13, Vukojičić 5, Filbič 1, Prlja 11, Janković 3, Lučić 3, Rods 7, Labudović 4.
Nakon pet odigranih kola Košarkaške lige Srbije ekipa Borca jedina je bez poraza. Na svom parketu je bez mnogo muke i peripetija savladala pančevački Tamiš rezultatom 90:64. Zbog svega prikazanog u dosadašnjem delu sezone Čačani se potpuno zasluženo nalaze na vodećoj pozciji u domaćem prvenstvu.

Uprkos očekivanjima, Tamiš je od početka pružao dobar otpor nadmoćnom rivalu. Međutim, to je potrajalo nekih četiri minuta. U nastavku Majstorović je povukao, ostali su ga sledili, tako da je Borac po prvi put stekao opipljivu prednost od sedam poena (15:8). To je primoralo trenera Tamiša da zatraži minut odmora kako bi konsolidovao svoje redove. I uspeo je u tome. Do isteka prve četvrtine Tamiš je, serijom 10:0, uspeo da sustigne Borac i poravna rezultat (18:18).
Seriju koševa iz prve Tamiš je nastavio u drugoj deonici, kada je po prvi put u susretu i poveo (20:21). Međutim, nalet gostiju prekinuo je Kočović pogotkom za tri. Od tog trenutka Borac je zaigrao kako se od njega očekuje, pa je uspostavio kontrolu meča. Polako, ali sigurno, lomio je protivnika i povećavao prednost. Daleko bolju igru u odnosu na Tamiš domaćin je znao da naplati, pa je na veliki odmor otišao mirne glave sa velikim suficitom od 17 koševa (50:33).
Drugo poluvreme otvorio je Đoković pogotkom za tri. Na taj način je produžio dobro šutersko veče svog tima. Posle njega poentirao je i Džouns, tako da je sa pet vezanih poena Borac stekao prednost od 22 koša (55:33). To je ponovo nateralo stratega gostujućeg sastava da posegne za jedinim mogućim rešenjem, minutom za savetovanje. Ipak, za razliku od prve deonice, u trećoj taj potez nije urodio plodom. Čačani su nastavili da drže stvari pod kontrolom, čuvajući stečeni suficit, a čak su ga značajno i uvećali. Bilo je očigledno da je Borac slomio otpor Pančevaca.
U poslednjem delu utakmice Borac je, prosto rečeno, odrađivao posao. Očita dominacija Čačana nije davala gostima nikakvu nadu za preokret. I opet je, kao bezbroj puta do sada, trener Marinović ukazao šansu doslovno svim igračima. Sve u svemu, bila je ovo nova demonstracija sile tima iz grada na Moravi, koji je i nakon ovog kola ostao neporažen na domaćem terenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here