U subotu 09. novembra u crnogorskom gradu Berane održano je 63. Prvenstvo Balkana u krosu.

Ove godine balkanska federacija je postala brojnija za 3 reprezentacije pa sada Balkanski atletski savez čine 23 reprezentacije, odnosno države. Sada na Prvenstvu Balkana pored balkanskih država nastupaju i države koje geografski ne pripadaju Balkanskom poluostrvu: Ukrajina, Izrael, Jermenija, Gruzija, San Marino… time je dosta poboljšan kvalitet takmičenja.

Dovoljno je reći da je gotovo cela reprezentacija Izraela sastavljena od Etiopljana, koji su poznati kao dobri takmičari u trčanju na srednjim i dugim stazama. Poziv selektora u sastav reprezentacije Srbije, koju je činilo 12 takmičara/ki i 3 trenera, dobili su troje članova AK “ČAAK”, takmičari Sanja Đoković i Ognjen Nikolić i trener Dragan Dukanac.

Veoma jak vetar, koji je više od polovine staze duvao u grudi dodatno je iscrpljivao takmičare u dosta brzoj i taktičkoj trci koju su predvodili nosioci evropskih medalja Malešević, Mrkanović (BIH) i Izraelci. Koliko je bila jaka konkurencija govori to što je jedan od favorita za pobedu Miloš Malešević zauzeo tek 8. mesto. Veliko iznenađenje priredio je najmlađi takmičar Ognjen Nikolić osvajanjem 13. mesta.

Inače Ognjen je bio drugoplasirani član srpske reprezentacije. Pored toga što je nastupio kao najmlađi takmičar u ovoj kategoriji Ognjenu je ovo bio i debitantski nastup u dresu reprezentacije Srbije, čime je opravdao poziv selektora Zukovića. Ekipa Srbije zauzela je odlično 3. mesto u juniorskoj konkurenciji iza prvoplasiranog Izraela i drugoplasirane Ukrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here