Javna garaža u Čačku mogla bi da počne da se gradi u drugoj polovini sledeće godine, izjavio je direktor Parking servisa u tom gradu Zoran Blagojević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je pre nekoliko dana da se nije odustalo od tog projekta, dodajući da se razmišlja o javno-privatnom partnerstvu koje se pokazalo kao dobru nekim gradovima u Srbiji.

– Tražimo rešenje kako će to posle grad najjeftinije da košta. To je ogromna investicija, Grad ima mnogo i drugih aktivnosti – rekao je Todorović dodajući da su predviđene lokacije za javne garaže kod taksi stanice i u Sinđelićevoj ulici, dok bi se podzemna garaža gradila ispod zelene pijace.

Direktor Parking servisa Zoran Blagojević podseća da je ovo javno preduzeće uradilo idejno rešenje javne garaže, da je javna garaža ucrtana u Detaljni urbanistički plan kao i da je izvršena preparcelacija zemljišta. Kako je rekao, ono što preostaje jeste izrada glavnog projekta, za šta grad mora izdvojiti novac, kao i izrada ugovora o javno-privatnom partnerstvu, što je u nadležnosti Vlade Srbije.

– Grad mora da obezbedi novac za izradu glavnog projekta. Mi smo uradili idejno rešenje, urađen je urbanistički projekat i preparcelacija zemljišta. Očekujem da se glavnim projektom bavimo nakon izbora, a nakon toga da uđemo u javno privatno partnerstvo, ali to je u domenu Vlade Srbije koja mora da raspiše tender. Verujem da ima dosta ljudi koji bi se javili sa privatnim kapitalom, možda se pojavi konzorcijum deset privrednika, kojima bi, recimo, bio interesantan poslovni prostor i komercijalni sadržaj, i sve bi to bilo definisano ugovorom – kaže Blagojević i dodaje da koncesija verovatno ne bi bila interesantna investitorima kao što je to slučaj sa Kinezima u Beogradu, jer je reč o malom poslu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here