U Kragujevcu je otvorena fabrika Yanfeng Automotive Interiors. Novi proizvodni prostor kineske kompanije prostire se na 18.500 m2. U početku će biti otvoreno 200 radnih mesta, ali s obzirom na to da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu.
Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije, presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaroš i Milan Raović, kao i predstavnica zaposlenih Anka Duričić.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić naglasio je značaj otvaranja novih radnih mesta.
– Čeka nas još mnogo posla u Kragujevcu, mnogo smo novca dali za ovaj grad, čeka nas izgradnja brze saobraćajnice kako bismo spojili Kragujevac sa ostalim delovima Srbije. Istovremeno će Kragujevac biti centar Srbije, biće blizu i Koridora 10 i 11 – naglasio je predsednik Srbije.
Kineska kompanija Yanfeng Automotive Interiors je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila. Jedan je od glavnih snabdevača za Mercedes.
Sedište te kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here